Γιάννης Βρούτσης: Σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου

Βρούτσης Κεντρική ομιλία
Άκης Αξαόπουλος
04/04/2021 11:33
  •  
  •  
  •  

 

Για σκόπιμη παρερμηνεία όσων δήλωσε κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση με νομοθετική πρωτοβουλία έβαλε τέλος σε καταχρηστικές συμπεριφορές σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του αναφορικά με συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε και την προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργείου Εργασίας για λόγους που συνδέονται με υπόθεση που αφορά στον Μένιο Φουρθιώτη ο Γ. Βρούτσης σημειώνει:

Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας.

Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση! Με νομοθετική πρωτοβουλία που πήγα στη Βουλή (Νόμος 4764/2020 Άρθρο 85) επεβλήθη για πρώτη φορά πλαφόν ύψους 6,500 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο μισθού. Το ποσό αυτό δεν είναι αυθαίρετο, καθώς αποτελεί το μέγιστο ύψος μισθού για το οποίο καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Τα γεγονότα αυτά τα έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως απάντηση μου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία.

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές! Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε να έχει μαζί μου η εφημερίδα “Documento” σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι όποιες διαφορετικού τύπου ερμηνείες αυτών που είπα είναι αυθαίρετες.

(Visited 287 times, 1 visits today)