Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Άκης Αξαόπουλος
22/04/2021 20:49
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το Αυτοτελές Τμήμα Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το οποίο στεγάζεται στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Κατά την επίσκεψη της εκεί, συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλίκη Λεονταρίτη και συζήτησαν θέματα σχετικά με τον πολιτισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η κ. Μονογυιού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην σημαντική ένταξη του Βιομηχανικού Μουσείου στο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στο Επετειακό Λεύκωμα του Δήμου που κυκλοφόρησε για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου (2000-2020).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η έκδοση κυκλοφορεί, εκτός από τα ελληνικά, και στα Αγγλικά, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες αλλά και ξένους αναγνώστες να “ξεναγηθούν” στις αίθουσες του Μουσείου και να μάθουν για την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου. Στο Λεύκωμα, το παρελθόν συναντάει το μέλλον και αποτελεί κινητήρια δύναμη για την αύξηση της επισκεψιμότητας και τον τουρισμό στη Σύρο.

Στις 18 Μαΐου, κατά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Επετειακό Λεύκωμα θα αναρτηθεί στο Διαδραστικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου θα αναδειχθεί η βιομηχανική ιστορία του νησιού.

Η βουλευτής κ. Μονογυιού ξεναγήθηκε από την κ.Λεονταρίτη στις αίθουσες του Μουσείου, όπου παρουσιάζονται εντυπωσιακά εκθέματα της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου, και ενημερώθηκε για την ιστορία και την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκίνητου Enfield 8000, το οποίο κέρδισε όλα τα βλέμματα στην παρουσίαση του σχεδίου για την Ηλεκτροκίνηση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον πλανήτη.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*