Στο Υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Φίλιππος Φόρτωμας

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2021 11:59
 
 
 

 

Συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την εφαρμογή του στα νησιά των Κυκλάδων είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα και το Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας.

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου τόσο για τα υποβληθέντα, όσο και για τα προς υποβολή έργα, τα οποία αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων και εντάσσονται όλα στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε τον κ. Φόρτωμα πως θα υλοποιηθούν όλα τα έργα που έχουν υποβληθεί και είναι εντός του πλαφόν της κατηγορίας, στην οποία υπάγεται το κάθε νησί. Τέλος, αναφορικά με τα νησιά που έχουν ξεπεράσει το πλαφόν της κατηγορίας τους, η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατόν, ώστε να μην καμφθεί ο μέχρι τώρα αναπτυξιακός τους σχεδιασμός.

«Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα μέσο συνεργασίας της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι η ευκαιρία για την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των νησιών μας, μέσα από αναπτυξιακά έργα, που θα τονώσουν την τοπική οικονομία, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι νησιωτικοί δήμοι το έχουν αγκαλιάσει και προσπαθούν, μέσω αυτού, να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις βασικές τους υποδομές, εξομαλύνοντας με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας. Με συνεργασία και πολύ δουλειά μπορούμε να χτίσουμε για τα νησιά μας το μέλλον που μας αξίζει. Η Κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην κοινωνία και το δείχνει με κάθε τρόπο» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.