Η Κατερίνα Μονογυιού στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας



Άκης Αξαόπουλος
29/05/2021 20:45
 
 
 

 

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, παρευρέθηκε στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Cisco & ONEX Neorion Shipyards με σκοπό τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάσης, ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδας Κύπρου Μάλτας και Πορτογαλίας της Cisco κ. Τσιμούκης, ο κ. Ξενοκώστας Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ONEX Neorion Shipyards και ο εφοπλιστής κ. Τσάκος.

Πρόκειται για ένα κέντρο με στρατηγική σημασία για τη Σύρο καθώς θα παρέχει στις επιχειρήσεις μια σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας τους.

Θα λειτουργήσει σαν hub για την μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας και θα αποτελέσει κόμβο καινοτομίας για επιστήμονες, ιδρύματα και επιχειρήσεις, και ιδιαίτερα για τις νεοφυείς. Η κ. Μονογυιού δήλωσε: «Η συμμετοχή του κολοσσού τεχνολογίας Cisco, του ναυπηγικού ομίλου Onex και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγγυώνται ότι το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας θα αποτελέσει κύριο πυλώνα ανάπτυξης για την θαλάσσια οικονομία και όχι μόνο.»

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*