Δεκτές οι προτάσεις του Φίλιππου Φόρτωμα για τους δασικούς χάρτες

Άκης Αξαόπουλος
21/07/2021 13:03
 
 
 

Δεκτές έγιναν οι προτάσεις του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, για τους δασικούς χάρτες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων. Οι προτάσεις ενσωματώθηκαν σε Υπουργική Τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, τον τομέα της ανακύκλωσης, ειδικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και θέματα πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα και το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φόρτωμας, με προσωπικές του ενέργειες και παρεμβάσεις και σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε προωθήσει τον Δεκέμβριο του 2020 προτάσεις νομοθετικών βελτιώσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό τον ορθότερο χαρακτηρισμό των εκτάσεων και την επίλυση των ζητημάτων αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Με την ενσωμάτωση των προτάσεων του βουλευτή στην εν λόγω τροπολογία, επιλύονται τα προβλήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες των Κυκλαδιτών, διαχωρίζονται οι δασικές από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, απαγκιστρώνεται η διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας από τα πολιτικά δικαστήρια και διαχωρίζονται οι μεικτές εκτάσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί μία εθνική μεταρρύθμιση, καθώς καλύπτει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό όλο το φάσμα, αναφορικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά φέρνει και εξίσου σημαντικές ρυθμίσεις σε πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη διάταξη, δυνάμει της οποίας ισχυροποιείται ο ρόλος των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στο Νομό των Κυκλάδων.

«Χαιρετίζω τη νομοθετική πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου, που ενσωματώνει προτάσεις που εγώ ο ίδιος προσωπικά, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, είχα προωθήσει από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέσα από αυτές τις αλλαγές διαφυλάσσονται οι ιδιοκτησίες όλων των Κυκλαδιτών, απομακρύνεται ο κίνδυνος απώλειάς τους και αποσαφηνίζεται ο χαρακτηρισμός τους! Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι υπόθεση όλων μας. Ευχαριστώ προσωπικά και την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου για τη σημαντική συμβολή της», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*