Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

megaro maximou
Άκης Αξαόπουλος
31/08/2021 11:56
 
 
 

 

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τις αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με αυτόν η αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Χάρη Θεοχάρη, αλλά και η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας υπό τον ναύαρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Αποστολάκη αποτελούν τις βασικότερες αλλαγές.

Υπουγός Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης Πλεύρης, ενώ στο Τουρισμού μετακινείται ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υπουργείο Υγείας καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού αναλαμβάνει η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, μέχρι σήμερα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποια πρόσωπα αποτελούν παρελθόν από την κυβέρνηση καθώς δεν περιλαμβάνονται πλέον στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ξεκινώντας κατά σειρά τα υπουργεία, στο υπουργείο Οικονομικών παύει να βρίσκεται ο Γιώργος Ζαββός, καθώς καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο που αφορούσε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί ο βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία, Κώστας Βλάσης την θέση του οποίου ως υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρελθόν αποτελεί ο μέχρι πρότινος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την θέση του οποίου ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τέθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, την θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τέθηκε εκτός σχήματος.

Στο υπουργείο Υποδομών, δεν θα βρίσκεται πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εκτός κυβέρνησης είναι και η Φωτεινή Αραμπατζή την θέση της οποίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί και ο Χάρης Θεοχάρης την θέση του οποίου ως υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*