Γ. Βρούτσης: «Σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις για διαφάνεια στο δημόσιο βίο» – Τι είπε για τις ανατιμήσεις (video)

Άκης Αξαόπουλος
08/09/2021 15:26
 
 
 

 

Για «ένα ρυθμιστικό νομοσχέδιο» έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Όπως είπε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «διαμορφώνει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθεί η διαφάνεια στη λειτουργία της Δημοκρατίας της Ελλάδας», έχοντας ως «πυρήνα» τη δημιουργία του Μητρώου Διαφάνειας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ για τον θεσμό της κινητικότητας επισήμανε ότι το νομοσχέδιο «τον ενισχύει και τον θωρακίζει».

Τέλος, για την κρίση των ανατιμήσεων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα, γιατί «τρώνε» το εισόδημα των νοικοκυριών, χαμηλώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο. Γι’ αυτό και – όπως είπε – η κυβέρνηση έχει θωρακίσει και θα συνεχίσει να περιφρουρεί το εισόδημα ανέργων και εργαζομένων 1ον με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και 2ον με μείωση φόρων και ΦΠΑ, με αύξηση του αφορολόγητου, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Ευτυχώς είμαστε σε μια χρονική στιγμή που οι αυστηροί δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν υπάρχουν, άρα μπορούμε στην κατ’ εκτίμηση ότι αυτές οι ανατιμήσεις έχουν περιοδικό χαρακτήρα μέχρι να υπάρξει ισορροπία στο παγκόσμιο σύστημα, να κάνουμε την αναγκαία δημοσιονομική παρέμβαση στήριξης των νοικοκυριών, των εργαζομένων, των ανέργων ώστε όλα αυτά να λειτουργήσουν ως μια ασπίδα προστασίας των νοικοκυριών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Δείτε την ομιλία του κ. Βρούτση

(Visited 66 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*