Τσίπρας: Θρηνήσαμε 1.137 νεκρούς για να γίνει υποχρεωτικό το τεστ στις εκκλησίες

Άκης Αξαόπουλος
18/11/2021 22:31
 
 
 

Άμεση απάντηση Τσίπρα στο διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού επιτέθηκε ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τακτική του να αποποιηθεί ευθύνες με ακόμη ένα διάγγελμα, το 11ο στη σειρά, ζήτησε – μεταξύ άλλων – να γίνει υποχρεωτικό το rapid test στις εκκλησίες, να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας και να επεκταθεί η τηλεργασία στο Δημόσιο.

Ειδικά για τις Εκκλησίες είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο, την Εκκλησία και τα Σώματα Ασφαλείας. Εξήγγειλε σήμερα αυτό που εμείς καταθέσαμε ως τροπολογία και καταψήφισε. Να γίνει δηλαδή υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο στις εκκλησίες. Θρηνήσαμε 1.137 νεκρούς… ένα διαρκές μπρος πίσω και μέτρα χωρίς αντίκρισμα”.

Συγκεκριμένα ζήτησε:

Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός
Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους
Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022
Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία
Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία
Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων
Εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό
Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας ώστε να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε γιατί εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει την πανδημία με λόγια του αέρα γιατί δεν ενισχύει το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν δεν θέλει τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 161 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*