Ν. Συρμαλένιος: «Προχωρούμε ανοδικά προς την ανάπτυξη»

syrmalenios
admin
09/05/2016 09:04
 
 
 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση, «στο πλαίσιο μιας δύσκολης συγκυρίας, προχωρά σταθερά προς την αξιολόγηση και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, σε μια πορεία που θα τη διαδεχθεί η επανεκκίνηση και η ανάπτυξη της οικονομίας», ελπίζοντας «σε μια καλύτερη διαβίωση για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» διατύπωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες βράδυ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι τα σκληρά και δύσκολα μέτρα που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς και άλλα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, δεν είναι αποκλειστικά μέτρα της σημερινής κυβέρνησης, αφού περιλαμβάνονται ήδη στο Μνημόνιο 3 (Ν.4336/2015), το οποίο ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

«Επαναλαμβάνετε, ως Αντιπολίτευση, μια εκδοχή χρεοκοπίας και καταστροφολογίας, γεμίζοντας τα δελτία ειδήσεων των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με μαύρη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση, στοχεύοντας στην κατατρομοκράτηση του λαού» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «σε αυτές τις συνθήκες και σε ασφυκτικά πλαίσια δημοσιονομικής πρέσας, θεσμοθετούμε ένα δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα που διασφαλίζει το κράτος, καθιερώνει ίσους κανόνες και ενοποιεί το μέχρι σήμερα άναρχο και ανορθολογικό σύστημα με τα δεκάδες ταμεία και τους εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους απονομής των συντάξεων».

«Αυτές είναι οι θέσεις μας, αυτές είναι οι προτάσεις μας. Μακάρι να είχατε και εσείς κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις να συζητούσαμε και όχι απλώς κραυγές και παραλήρημα, γιατί μετά την αξιολόγηση δεν θα έχετε και ρόλο ύπαρξης» συμπλήρωσε.

 

Διευκρινίσεις για τον ΟΓΑ

Σχετικά με το θέμα της ασφάλισης στον ΟΓΑ (που αφορά πολλά νησιά και μικρούς επιχειρηματίες χωριών που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο αυτό), ο κ. Συρμαλένιος εξήγησε ότι όσοι είχαν αγροτική δραστηριότητα ή όσοι ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ από άλλη δραστηριότητα εξακολουθούν βάσει του άρθρου 40 να είναι ασφαλισμένοι στον φορέα που θα ακολουθήσει τον ΟΓΑ, αλλά με προϋποθέσεις οι οποίες περιγράφονται στο άρθρο 40, δηλαδή ουσιαστικά το κατώτατο ελάχιστο ασφαλιστέο εισόδημα που είναι το 70{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} του μηνιαίου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, που σημαίνει με εισφορές για το 2017 57,4 ευρώ τον μήνα, 689 ευρώ τον χρόνο και μαζί με τον κλάδο υγείας, αν θέλετε, 934 ευρώ τον χρόνο.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

 

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*