Γ. Βρούτσης: «Τα κάνατε θάλασσα»

admin
09/05/2016 09:59
 
 
 

«Μηχανισμό μείωσης συντάξεων» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ενώ για το φορολογικό υποστήριξε ότι «παραπέμπει στην μεγάλη φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στη μείωση του αφορολόγητου, ενώ στη συνέχεια μίλησε για «κακέκτυπο αντίγραφο της πρωτοβουλίας της ΝΔ που ήταν έτοιμη να εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου 2015». Ο βουλευτής παραδέχθηκε ότι «για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είχε παθογένειες, αγκυλώσεις, στρεβλώσεις και ανισότητες και ήταν ένα ψηφιδωτό γεμάτο εξαιρέσεις», που όμως έγιναν προσπάθειες για να τις διορθώσουν.

«Όταν γίνονταν αυτές οι προσπάθειες, πού ήταν η Αριστερά;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «επίθεση λαϊκισμού σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και εξορθολογισμό του κράτους» και εφάρμοζε, ως αντιπολίτευση, τακτικές διχασμού και υπονόμευσης.

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι «γκρέμισε» τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές (συστήματα ΗΛΙΟΣ και ΑΤΛΑΣ) που είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζονται επί της δικής του υπουργίας, λέγοντας στη συνέχεια: «Σας στοιχειώνουν τα λάθη σας και το παρελθόν σας. Αυτό πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

«Όταν δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι, οι κυβερνήσεις πέφτουν με πάταγο. Σας συνιστώ, λοιπόν, να φορέσετε ζώνες ασφαλείας, όχι για την εκτόξευσης της ανάπτυξης που τάξατε, αλλά για τη σύγκρουση που θα έχετε το επόμενο διάστημα με την κοινωνία, η οποία θα είναι σφοδρή και για εσάς μοιραία» κατέληξε ο κ. Βρούτσης, στέλνοντας μήνυμα ότι σύντομα η ΝΔ θα αναλάβει και πάλι το τιμόνι της εξουσίας της χώρας.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Βρούτση

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*