Φίλιππος Φόρτωμας: Παράταση στα ηλεκτρονικά ημερολόγια αλιείας

Άκης Αξαόπουλος
23/11/2021 16:38
 
 
 

 

Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φιλίππου Φόρτωμα, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας του Δήμου Πάρου «Άγιος Νικόλαος», παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (22η.05.2021) και μέχρι τις 30 Απριλίου του 2022 η προθεσμία χορήγησης άδειας αλίευσης ειδών ολοθούριων του γένους Holothuria spp, με τις οριζόμενες προϋποθέσεις, που αφορούσαν στην τοποθέτηση συσκευών δορυφορικής παρακολούθησης (VMS) και τήρησης ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας (ERS) στα υπόχρεα σκάφη, δεδομένου ότι το κόστος αγοράς και τοποθέτησής τους είναι πολύ υψηλό για τους παράκτιους αλιείς.

Μετά από την επιτυχή εξέλιξη ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: « Σε συνέχεια της παρέμβασης μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το θέμα της παράτασης της προθεσμίας εγκατάστασης ηλεκτρονικού ημερολογίου ERS για τους αλιείς, σήμερα έγινε δεκτό το αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου! Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 θα έχουν το χρονικό περιθώριο μα προχωρήσουν στις αντίστοιχες αλλαγές. Με στοχευμένες κινήσεις και αποφασιστικότητα φέρνουμε αποτέλεσμα για τα νησιά μας και καθιστούμε τις πολιτικές μας λειτουργικές για τις νησιωτικές περιοχές που δίνουν πολλές μάχες στην καθημερινότητα τους».

(Visited 96 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.