Η «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη γίνεται μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής

Άκης Αξαόπουλος
22/01/2022 15:20
 
 
 

 

Η «Αυλή των θαυμάτων», το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, γίνεται μιούζικαλ, σε συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του πολιτιστικού οργανισμού Λυκόφως που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αλησμόνητου συγγραφέα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του πολιτιστικού ιδρύματος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής υπογράφουν την ιδιαίτερη αυτή εκδοχή της «Αυλής των θαυμάτων», στην οποία παίρνουν μέρος οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς, σε έναν 17μελή θίασο.

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος υπογράφει τους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου τη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός τις χορογραφίες, ενώ στο πιάνο και στη διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας θα βρίσκεται επί σκηνής ο Στέφανος Κορκολής.

 

Πηγή: espressonews.gr

(Visited 105 times, 1 visits today)