Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στη Σύρο: Ξεκινούν τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα

Newsroom
04/05/2022 14:55
 
 
 

 

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ανοίγει ξανά τις πόρτες της για τα παιδιά της Σύρου, ηλικίας από 7 έως και 12 ετών η έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα πρότυπα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας

Επειδή «Γνωρίζω σημαίνει εκτιμώ», αυτή η «κυψέλη» πολιτισμού θα λειτουργήσει, για άλλη μια φορά, με παιδαγωγούς, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Μαρίας Ρώτα.

Μέσα από διάφορες δράσεις εκπαίδευσης και διασκέδασης δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης της πολιτιστικής συνείδησης και του χαρακτήρα των μικρών παιδιών, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας του σήμερα με το παρελθόν, καλλιεργώντας παράλληλα την αγάπη για τον τόπο τους και για την αδιάσπαστη ιστορική μας συνέχεια.

Στον ανανεωμένο χώρο της έκθεσης, ξετυλίγεται η εικόνα μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πολλών ετών και ένας θεσμός με τίτλο «Μικρός Ξεναγός στην Πόλη μου» που έχει αποσπάσει θαυμασμό και πλήθος συγχαρητηρίων Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως και το έντονο ενδιαφέρον του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε τμήματα των 8 παιδιών, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης κάθε Σάββατο (για μία ώρα). Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 ½ μήνες. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης, θα υπάρξει σχετική προσαρμογή.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: (10:00 -11:00) – (11:30-12:30) – (13:00-14:00) – (14:30-15:30)

Η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα δύναται να πραγματοποιηθεί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. καθώς και την κείμενη νομοθεσία λόγω της πανδημίας covid-19.

Λόγω των ευμετάβλητων συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να υπάρχουν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή οργάνωση και σχεδιασμό της λειτουργίας των τμημάτων, οι εγγραφές ξεκινούν από Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στο e-mail politismos@syros-ermoupolis.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο παιδιού, ηλικία, εκπαιδευτική βαθμίδα, ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, επιλογή ωραρίου προγράμματος και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αχιλλέας Δημητρόπουλος.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22810-84762.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*