Σύρος: Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου και Αερόφωνου Αρμονίου για παιδιά, εφήβους και νέους

Newsroom
24/05/2022 13:34
 
 
 

 

Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου και Αερόφωνου Αρμονίου θα υλοποιήσει από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2022 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου, με στόχο παιδιά, έφηβοι και νέοι να γνωρίσουν σε πρακτικό επίπεδο τα δύο αυτά μουσικά όργανα, αλλά και να κατανοήσουν την αξία τους ως στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σύρου.

Εργαστήρια Αερόφωνου Αρμονίου
Τα μαθήματα αφορούν σε παιδιά και εφήβους 10-16 ετών και θα υλοποιηθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, με τη χρήση αερόφωνου αρμονίου (κατασκευής του έτους 1880) που έχει αναπαλαιωθεί για τις ανάγκες της δράσης.

Τα εργαστήρια συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του έργου «Μικροί Οργανίστες εν Σύρω».

Ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο σπουδών πιάνου: 3 έτη.

Ημερομηνίες υλοποίησης πιλοτικής δράσης: 16 & 17 Ιουνίου 2022.

 

Εργαστήρια Εκκλησιαστικού Οργάνου
Τα μαθήματα αφορούν σε νέους 17-30 ετών και θα υλοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, υπό την καθοδήγηση της οργανίστα Tea Kulas, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου του Zadar (Κροατία).

Τα εργαστήρια χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Erasmus+ στο πλαίσιο του έργου SONIC και σε συνεργασία με το Zadar Organ Festival.

Ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο σπουδών πιάνου: 3 έτη.

Ημερομηνίες υλοποίησης πιλοτικής δράσης: 19 & 20 Ιουνίου 2022.

Πληροφορίες και εγγραφές εδώ

Προθεσμία εγγραφής: 5 Ιουνίου 2022.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα επιβεβαιωθεί με e-mail ή/και τηλέφωνο από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Καθολικών Σύρου έως τις 10 Ιουνίου 2022.

Στους μαθητές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στα εργαστήρια και επιτυχούς ολοκλήρωσης των μαθημάτων.

Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*