Σύρος: Μουσικό «Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας»

moysiko sergiani
admin
12/07/2016 14:37
 
 
 

Τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη προσκαλούν τους κατοίκους και της επισκέπτες της Σύρου σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι τρεις χορωδίες (που συνδυάζουν τις διακοπές τους στο νησί), θα παρουσιάσουν ένα κομμάτι από τη δουλειά τους με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα σχέσεις φιλίας με τη Σύρο μέσω της συνεργασίας και με ντόπιους μουσικούς.

Έτσι, εκτός από τους δασκάλους των χορωδιών Γιάννη Κατσούλη(Ούτι), Χρήστο Μπαρτζόπουλο (κανονάκι) και Ιωάννη Χαβιαρλή στη διεύθυνση της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Άργους, θα συμμετάσχουν και οι Αποστόλης Μάρης (λαγούτο, βιολί) και Ελένη Μπαΐλη (κρουστά, νέυ).

Οι χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης και του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους σε συνδυασμό με πολυμελή ορχήστρα (ούτι, κανονάκι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο & κρουστά), ξεκινώντας από την γη του Ορφέα, περιδιαβαίνοντας τη Μακεδονία και την Στερεά, φτάνοντας στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταλήγουν στην φωτοδότρα Μικρά Ασία.

Με αυτό το μουσικό σεργιάνι παρουσιάζονται οι κατά τόπους μουσικές παραδόσεις μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους τους.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*