ΟΝΑΣ: Με επιτυχία η εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Τσελέντη

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2022 01:56
 
 
 

 

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση προς τιμή του αείμνηστου παραδοσιακού Ναξιώτη μουσικού Χρήστου Τσελέντη, η οποία διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου.

Η εκδήλωση διαρθρώθηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, η Γ. Γραμματέας, Εύη Ζιούλη, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ., καλωσόρισε το κοινό, ευχαρίστησε το Δ. Γαλατσίου για τη συνεργασία και προσκάλεσε τους παρευρισκομένους «να θυμηθούν, να συγκινηθούν και να διασκεδάσουν τραγουδώντας με τον Χρήστο για ακόμα μια φορά».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., Μανώλης Καλαϊτζής, εστίασε στη συλλογική δράση του τιμώμενου ως μέλος, έφορο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθώς, και στο ήθος του, ως άτομο και ως καλλιτέχνη. Ως μουσικός, ο Χρήστος Τσελέντης, έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους νέους παραδοσιακούς μουσικούς, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας την προσπάθεια τους να προβάλλουν το ταλέντο τους αλλά και τη ναξιώτικη μουσική.

Εκ μέρους του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου, χαιρετισμό απηύθυνε η Γ. Γραμματέας, Ειρήνη Μονδέλου, η οποία ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την διοργάνωση της εκδήλωσης και εστίασε στο έργο του Χρήστου Τσελέντη ως προέδρου του Συλλόγου και ως Κυνηδαριώτη καλλιτέχνη.

Αξίζει να αναφερθεί ο χαιρετισμός του π. προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ., Νίκου Μαϊτού, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταλέντο του φίλου του Χρήστου ως «διασκεδαστή» και ως εξαίρετο μουσικό ο οποίος έπαιζε με την ίδια διάθεση και το ίδιο κέφι «είτε απευθυνόταν σε ακροατήριο πέντε ατόμων είτε πέντε χιλιάδων».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Μαρία Τσελέντη, κόρη του Χρήστου, παρουσίασε σε τρεις ενότητες τη ζωή του πατέρα της: βιογραφικά στοιχεία, συλλογική δράση, στιχουργία/δισκογραφία. Η ιδιαίτερα προσεγμένη παρουσίαση συμπεριελάμβανε οπτικο/ηχητικά ντοκουμέντα συνεντεύξεων του Χρήστου Τσελέντη, φωτογραφικά στιγμιότυπα, κοτσάκια, μουσικά αποσπάσματα τα οποία συνέχιζαν σε «ζωντανή εκτέλεση» οι ταλαντούχοι μουσικοί, που υπήρξαν συνεργάτες του τιμώμενου: Μαρία Σκουλά (τραγούδι), Αντώνης Βλασερός (τραγούδι), Κώστας Χουζούρης (βιολί), Απόστολος Καρποντίνης (λαούτο), Μανώλης Τουμπακάρης (τραγούδι και λαούτο), Κωνσταντίνος Τσελέντης (λαούτο). Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με το κοινό να χορεύει «με πατήματα ανάλαφρα και ζωηρά στου Χρήστου τα τραγούδια τα γνωστά».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, μεταξύ αυτών τα μέλη της οικογένειας του Χρήστου Τσελέντη, ο κ. Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δ. Γαλατσίου- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ», πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. Ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων, μελών και μη μελών της Ομοσπονδίας. Οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν της Ο.ΝΑ.Σ. και εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για το εξαιρετικό αφιέρωμα στον αείμνηστο νησιώτη μουσικό. Για το αφιέρωμα συνεργάστηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο έφορος Απόστολος Μήνδρου και το μέλος Ανδρέας Σκουλάξινος και εκ μέρους της οικογένειας, η Μαρία και η Δήμητρα Τσελέντη.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*