Σύρος Πολιτισμός 2022: Eye’s Walk Digital Festival «ΣΥΡΙΗ»

Newsroom
01/08/2022 13:21
 
 
 

 

Στην καρδιά της Ερμούπολης, επάνω και γύρω από το Θέατρο Απόλλων, ξεδιπλώνεται μια ψηφιακή μεταμόρφωση.

Μέσα σε μια πολύβουη, πολύκοσμη και καταναλωτική Ερμούπολη, προτείνουμε ένα νέο κόσμο Φύσης, Φαντασίας και Παραμόρφωσης, που συνδέει τη νεοκλασική ιστορία της Σύρου με την τόλμη και την περιπέτεια της σύγχρονης τέχνης, του Video Art και του Soundscape installation.

Έναν κόσμο όπου οι κάτοικοι της Ερμούπολης ζουν ως baroque, ανιμιστικές περσόνες, τα νεοκλασικά μπαλκόνια γίνονται θεωρεία, στους ήχους της πόλης κυριαρχούν τα κελαηδίσματα των πουλιών, οι λέξεις αντικαθίστανται από ονειρώδεις φωνές, ένα Θέατρο όπου όλοι παίζουμε…

Το έργο «ΣΥΡΙΗ» (SIRII) συντίθεται από την αλληλεπίδραση δύο μαγικών ιμπρεσιονιστών καλλιτεχνών, που δούλεψαν ξεχωριστά, ο ένας το video, ο άλλος το ηχοτοπίο. Συναντιούνται για πρώτη φορά καλλιτεχνικά, πάνω στην πρόσοψη του Θεάτρου Απόλλων.

Ο Γερμανός Visual artist Wolfgang Lehmann με το ψυχεδελικό έργο του “SIRII”. O Έλληνας εικαστικός και δεξιοτέχνης του μουσικού αυτοσχεδιασμού Άγης Κελπέκης, με το πρωτότυπο Soundscape installation, που θα δημιουργήσει συνθέσεις ήχων, ειδικά για το “SIRII”.

H πρόσκλησή μας προς αυτούς τους δύο καλλιτέχνες, αφορά στη δημιουργία μιας σύγχρονης, μαγικής τελετής, που θα αποκαλύψει στον καθένα μας ξεχωριστά, την ιστορία που κρύβει.

Ο Wolfgang, πιο κοντά σε έναν οπτικό ιμπρεσιονισμό, πλάθει μια οργιαστική Φύση, από μαγικά χόρτα και φυτά. Αφήνει το μυαλό σε ψυχεδελικά οράματα, να συναντηθεί με τις Βαλκυρίες – γυναικείες θεότητες, κρυμμένες πίσω από τις φυλλωσιές, πριν τη μάχη, ήρεμες και θηλυκές. Ο Άγης, γυρίζει τον Κόσμο, συγκεντρώνει ήχους και άγνωστες αισθήσεις και συνθέτει ένα μουσικό ταξίδι ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο το οπτικό ταξίδι.

Μέσα από αυτές τις διασταυρώσεις και τις μεταμορφώσεις, αυτό που προτείνει το Eye’s Walk με το «ΣΥΡΙΗ» είναι περισσότερο ενέργεια, παρά σκέψη. Προτείνουμε περισσότερο μια δόνηση, που θα συμβεί μόνο για αυτή τη νύχτα παρά ένα τελειωμένο έργο.

Στη γοητευτική «ΣΥΡΙΗ», συνυπάρχουμε με τη μνήμη, παραμένοντας περίεργοι για τη ζωή.

*ΣΥΡΙΗ είναι το όνομα της Σύρου στον Όμηρο

 

Info

ΣΥΡΙΗ ή αλλιώς (τόπος σύγχρονου μαγέματος)

Video Art Installation & Soundscape Installation

Επιμελήτρια: Φιλία Μηλιδάκη.
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Lara Buffard.
Video Art: Wolfgang Lehman.
Διδασκαλία φωνών: Ευτυχία Πανοπούλου.
Συμμετέχοντες: Lara Buffard (performer),Gur Arie Piepskovitz (Theater maker & performer), Ευτυχία Πανοπούλου και η ομάδα των Φωνών, κάτοικοι της Σύρου.
Παραγωγή: Eye’s Walk Digital festival & multitools.

Πρόσοψη Θεάτρου Απόλλων

Ημερομηνία: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια 20’, με επανάληψη
Είσοδος Ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου Ερμούπολης

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*