«Το εκκλησιαστικό όργανο της Άνω Σύρου»: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένα Σύρου

Newsroom
17/08/2022 13:21
 
 
 

 

Tην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Το εκκλησιαστικό όργανο της Άνω Σύρου», που πραγματοποιεί η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου, στηρίζει στη φετινή 6η διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ, στο πλαίσιο της σταθερής φιλοσοφίας του για καλλιέργεια συνεργιών που ισχυροποιούν τους δεσμούς του με την τοπική κοινωνία,

Οι ενδιαφέρουσες φωτογραφίες των μελών της Λέσχης θα εκτίθενται στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα της Ερμούπολης έως τις 31 Αυγούστου και τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Αυγούστου, στις 8 μ.μ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθεί σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους που συμμετείχαν στην έκθεση, πρωτότυπο αναμνηστικό, το οποίο σχεδιάστηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ιωάννη Τζαννή.

Η επίβλεψη του σχεδιασμού, αλλά και της κατασκευαστικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μπάιλα, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που διαθέτει μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στο χώρο της παραμετρικής σχεδίασης με Η/Υ, αλλά και της τεχνολογίας προσθετικής κατασκευής και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παρασκευά Παπανίκο.

Η τελική τρισδιάστατη εκτύπωση των αναμνηστικών πραγματοποιήθηκε με την τεχνολογία FDM και ήταν μια ευγενική χορηγία του Νικόλαου Εξελζέ, ο οποίος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης και εκτύπωσης, διαθέτοντας την εταιρία 3xtruDe.

Τα χαρακτηριστικά του αναμνηστικού προϊόντος παραπέμπουν στους αυλούς του εκκλησιαστικού οργάνου, ενώ η φουτουριστική του σχεδίαση θυμίζει πανί ιστιοφόρου, εισάγοντας το νησιώτικο στοιχείο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ ΑΝΩ εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο προς τη Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Σύρου, όσο και προς το Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Σύρο και εύχεται η φετινή, απόλυτα επιτυχημένη απόπειρα, να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας σταθερής και δημιουργικής συνεργασίας στο μέλλον.

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

22 – 27 Αυγούστου 2022, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 8 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*