Ξεκινά σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Newsroom
22/08/2022 17:39
 
 
 

Με παρουσία κοινού στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου επιστρέφει φέτος στις συναυλίες το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Σήμερα 22 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην εναρκτήρια συναυλία του, το Φεστιβάλ υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον κορυφαίο Τσέχο οργανίστα Lukas Petrvalsky (Λούκας Πέτρβαλσκυ) σε ένα ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου με έργα σημαντικών Τσέχων συνθετών, αλλά και με πρωτότυπες δικές του συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Lukas Petrvalsky είναι οργανίστας της εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου στην τσεχική πόλη Μπερούν και του Βασιλικού Κολεγιακού Οίκου της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κάστρο Karlstejn στην Τσεχία, με διεθνή καριέρα. Επίσης, είναι δραματουργός του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής “Talichuv Beroun”. Οι συνθέσεις του βασίζονται σε παραδοσιακά στοιχεία που εντάσσονται σε νέα πλαίσια, μια μουσική γλώσσα που ανακλά σαφώς το Γρηγοριανό Μέλος, καθώς και παραδοσιακές μεθόδους και μορφές.

Τη συναυλία παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και Σύμβουλος καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ Νίκος Κανελλόπουλος.

Η συναυλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και από τη σελίδα του ΑΝΩ στο Facebook.

Για την αποφυγή συνωστισμού αυτοκινήτων στο Επάνω Τέρμα της Άνω Σύρου, το Φεστιβάλ ΑΝΩ προτρέπει το κοινό του να χρησιμοποιήσει τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία. Τα βραδινά δρομολόγια του Mini Bus που ξεκινούν από την Αγορά με τελικό προορισμό το Επάνω Τέρμα της Άνω Σύρου έχουν ως εξής:

19:30 ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

20:30 ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

21:30 ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

22:30 ΑΓΟΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΜΑΡΑ – ΕΠΑΝΩ ΤΕΡΜΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καθολική Επισκοπή Σύρου

Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

ΔΩΡΗΤΗΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΧΟΡΗΓΟΙ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Τσέχικο Κέντρο Αθήνας

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

FAST FERRIES

BLUE STAR FERRIES

SEAJETS

(Visited 57 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.