Επιτυχημένη πρεμιέρα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ

Newsroom
23/08/2022 17:57
 
 
 

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ, το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

Στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου ανηφόρισαν πολλοί επισκέπτες, προκειμένου να απολαύσουν το ρεσιτάλ του χαρισματικού Τσέχου οργανίστα Lukáš Petřvalský (Λούκας Πέτρβαλσκυ), σε ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα από Βοημούς δασκάλους του μπαρόκ και του κλασικισμού, αλλά και δικές του συνθέσεις που ανέδειξαν τη σπουδαία δεξιοτεχνία του.

Στη συναυλία που παρουσίασε ο Νίκος Κανελλόπουλος, παραβρέθηκαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, καθώς και η κ. Lucie Kuligova διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου της Αθήνας, με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του εξοχότατου Πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Jakub Karfik, η κα Kuligova εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την εντυπωσιακή και άψογη διοργάνωση, ενώ δήλωσε τη βεβαιότητα της πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την αρχή μιας γόνιμης σχέσης φιλίας και δημιουργικής συνεργασίας των δύο φορέων στο μέλλον.

Η συναυλία μεταδόθηκε και διαδικτυακά από το κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube και από τη σελίδα του ΑΝΩ στο Facebook, όπου και παραμένει διαθέσιμη για το κοινό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Φωτογραφίες: Στέφανος Μαμίδης.

Η επόμενη συναυλία του Φεστιβάλ είναι την Τετάρτη 24.08.2022 στις 20:00 με έργα για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή και καλεσμένους από την Μάλτα, την Natalia Rakhmatulina στο εκκλησιαστικό όργανο και τον Joseph Lia βαρύτονο.

Για περισσότερες πληροφορίες https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καθολική Επισκοπή Σύρου

Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμος Σύρου Ερμούπολης

 

ΔΩΡΗΤΗΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Τσέχικο Κέντρο Αθήνας

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

FAST FERRIES

BLUE STAR FERRIES

SEAJETS

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*