2η συναυλία Φεστιβάλ ΑΝΩ: Αριστοτεχνική σύμπραξη μουσικής και φωνής

Newsroom
25/08/2022 18:07
 
 
 

Άλλη μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι θεατές που γέμισαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη δεύτερη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Καλεσμένοι από τη Μάλτα η οργανίστα Natalia Rakhmatulina και ο βαρύτονος Joseph Lia, σε μια αριστοτεχνική, αρμονική σύμπραξη, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα που κέρδισε τους θεατές.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει έργα γνωστών και αγνώστων δημιουργών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Μάλτα), από την Προκλασική περίοδο μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, με επιστέγασμα ένα bis που προσέφεραν οι δύο καλλιτέχνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακούστηκαν τέσσερα “Ave Maria” ισάριθμων συνθετών, προκαλώντας τον ενθουσιασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με την προβολή τριών αφιερωμάτων – ταινιών μικρού μήκους συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα προβληθούν κατά σειρά τα αφιερώματα:

Η Παναγία του Καρμήλου της Άνω Σύρου: μια ιδιαίτερα προσεγμένη αναφορά στην ιστορία του ναού και στη σημασία του για τον οικισμό της Άνω Σύρου.

Η μουσική συνάντηση δυο θρησκευτικών παραδόσεων: μικρή συναυλία με έργα για αρμόνιο και πιάνο, από τους π. Τζούλιο Γκραμένια, Προθηγούμενο του Φραγκισκανικού Τάγματος των Καπουκίνων στην Ελλάδα και π. Βασίλειο Φραντζέσκο, Διάκονο στο Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» της Ερμούπολης.

Η Πρώτη Κυρία του εκκλησιαστικού οργάνου του Αγίου Γεωργίου: σύντομη αναφορά στην προσφορά και στο έργο της κας Ελπίδας Ρηγούτσου, η οποία από τη δεκαετία του ‘50 και για περισσότερα από 25 χρόνια, διετέλεσε οργανίστα του Καθεδρικού Ναού της Άνω Σύρου.

Φωτογραφίες: Στέφανος Μαμίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Καθολική Επισκοπή Σύρου, Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης.

ΔΩΡΗΤΗΣ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΧΟΡΗΓΟΙ: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: FAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, SEAJETS.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.