«Η Λίμνη των Πόθων» στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

limni ton pothon
admin
16/08/2016 14:37
 
 
 

Μία ακόμη ταινία, το σενάριο της οποίας έχει διασκευάσει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, θα προβληθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21:00 στο ομώνυμο Θεατρικό Μουσείο της Νάξου.

Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Η Λίμνη των Πόθων», σε σενάριο Νίκου Τσεκούρα και σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβού. Όπως προαναφέρθηκε, το σενάριο έχει διασκευάσει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Η ταινία (η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1958) γυρίστηκε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και έλαβε μέρος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβυ Βάρυ της Τσεχοσλοβακίας και στη συνέχεια στο Φεστιβάλ Βενετίας. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Φούντας, Τζένη Καρέζη, Ελένη Ζαφειρίου, Σόνια Ζωΐδου, Χριστόφορος Νέζερ, Ανδρέας Ζησιμάτος, Νίκος Φέρμας, Τάκης Χριστοφορίδης, Κούλα Αγαγιώτου, Κωνσταντίνος Παππάς, Άγγελος Γιαννούλης, Διονυσία Ρώη, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Κώστας Βουδούρης, Χριστόφορος Χειμάρας.

Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΝΟΠΠΑΠΠΑ «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Κινηματογράφος», με προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 222 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*