«Σύρος-Πολιτισμός 2016»: Μουσική, θέατρο, παράδοση

syros politismos 2016 2
admin
22/08/2016 00:50
 
 
 

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραδοσιακό πανηγύρι περιλαμβάνει το «μενού» των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τις επόμενες μέρες.

«Αφετηρία» των σημερινών εκδηλώσεων είναι το Πανηγύρι της Παναγίας Θαλασσινής στο Μέγα Γιαλό. Ξεκινά στις 19:00 και το συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μέγα Γιαλού και ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης.

Απόψε, στις 21:00, στην Πιάτσα της Άνω Σύρου, συνεχίζοντας τα «Μουσικά Ταξίδια στη Σύρα», θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό οδοιπορικό από το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό τραγούδι. Τραγουδά η Ρένα Βέργου, με τον Αντώνη Κονσολάκη στο μπουζούκι και τον Γρηγόρη Λούβαρη στην κιθάρα.

despoinis diefintis

Απόψε «ανοίγει η αυλαία» και της θεατρικής παράστασης «Δεσποινίς Διευθυντής», την οποία θα παρουσιάζει μέχρι τις 24 Αυγούστου η Θεατρική Ομάδα «Μπαστιάς» στο θέατρο Απόλλων. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Τζίνη, βασίζεται στο κείμενο της αγαπημένης ταινίας των Γιαλαμά – Πρετεντέρη, με σπινθηροβόλο ευγενή λόγο, ταχύτατο ρυθμό, σατυρίζουσα τα πάντα ευφυώς, διαρκώς, προσφέρουσα άφθονο γέλιο! Μια κωμωδία βαθύτατα ερωτική, ανθρωπιστική, διόλου «ελαφρά»! Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ & 5 ευρώ.

 

melina aslanidoy

«Καλοκαίρι Αγκαλιά μου»

Ρεσιτάλ ερμηνείας αναμένεται να δώσει η Μελίνα Ασλανίδου στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 21:30 στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου» στην Ερμούπολη.

Η Μελίνα, με την μοναδική, ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της, το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο και τη δυναμική της σκηνική παρουσία, μαγνητίζει το κοινό, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μαγική σε κάθε της μουσική παράσταση! Με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, από τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή, τραγούδια που αγαπήθηκαν τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού κινηματογράφου, λαϊκά του πενήντα, ρεμπέτικα και παραδοσιακά σμυρνέικα, καθώς και μια συγκινητική αναφορά στον Πόντο, φιλοτεχνεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό σε κάθε της συναυλία που είναι γιορτή χαράς σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές.

Αγαπημένα και απρόβλεπτα τραγούδια, τολμηρές ενορχηστρώσεις, κορυφαίοι μουσικοί μαζί με την ευαισθησία και το πάθος της Μελίνας και η συναυλία του καλοκαιριού είναι εδώ! Στη συναυλία συμμετέχει το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος».

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ. Προπώληση: 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης: VIRMAR (Χίου 27, πλατεία Μιαούλη), Πρωτοπαπαδάκη 16, GOODYS (Ακτή Παπάγου 16), WATERSHOP (Πλατεία Ηρώων).

 

toy taki o gamos

«Του Τάκη ο γάμος» και «Οίκος Ενοχής»

Η Σύρος αγαπά το θέατρο και το δείχνει!

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Η Σοφία της Παράδοσης» παρουσιάζει στο θέατρο Απόλλων την ξεκαρδιστική κωμωδία του Γρηγόρη Γαλαντή «Του Τάκη ο Γάμος και η Πρώτη του Νύχτα».

Όταν ο Τάκης και η Καίτη επιστρέφουν σπίτι τους για την πρώτη τους νύχτα σαν παντρεμένοι και αφού επακολουθήσει η καθιερωμένη γκρίνια της νύφης για το «μπάτσελορ πάρτι» του γαμπρού το προηγούμενο βράδυ, τότε ακριβώς αρχίζει και το πραγματικό πάρτι. Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς στο πάρτι αυτό, υπομονή… Όλοι οι καλοί χωράνε…Και ιδιαίτερα, αυτοί που δεν είναι αναμάρτητοι… 
Ώρα παράστασης: 21:00. Τιμή εισιτηρίων: 5 & 7 ευρώ.

Την πιο επίκαιρη και σύγχρονη κωμωδία των τελευταίων ετών, με πολιτική διάσταση, που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαήλ Ρέππα, θα παρουσιάσει από τις 29 μέχρι τις 31 Αυγούστου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χρουσσών.

Ο «Οίκος Ενοχής» είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών Νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το Δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δεσύπρης. Σκηνογραφία: Νίκος Πονηρός. Κοστούμια: Γιάννης Ζυγομαλάς. Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 & 5 ευρώ. Κατάλληλο για άτομα άνω των 13 ετών.

oikos enoxis

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*