Οι εκδηλώσεις της 2ης μέρας του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

festibal rempetikoy 1
admin
30/08/2016 11:54
 
 
 

Σεμινάριο για το μπουζούκι, παράσταση κουκλοθέατρου, προβολή ντοκιμαντέρ και μουσική εκδήλωση περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

*Διάλεξη & Σεμινάριο με τον Βαγγέλη Τρίγκα: 1ο Μέρος

Θέατρο Απόλλων – Ώρα έναρξης: 18:00

H τεχνική του Μπουζουκιού και η εξέλιξη του στο πέρασμα των δεκαετιών που χαρακτηρίστηκαν από το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, από τον σημαντικό δεξιοτέχνη σολίστα και διδάσκαλο, Βαγγέλη Τρίγκα, με τη συνεργασία του πιανίστα Θοδωρή Μπρουτζάκη. Είσοδος ελεύθερη.


*Ο Ρεμπέτης Γιοβάν 

Πιάτσα Άνω Σύρου – Ώρα έναρξης: 19:00

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου της Αννέτας Στεφανοπούλου.
Ο Γιοβάν ο ρεμπέτης, είναι μια κούκλα στην οποία η κουκλοπαίκτρια «δίνει ζωή», εμψυχώνοντάς την με τρόπο τόσο εκφραστικό που ξεχνάς που σταματά ο άνθρωπος και που αρχίζει η κούκλα. Ο Γιοβάν είναι ένας μικροκαμωμένος ρεμπέτης 52 εκατοστών, με παχύ μουστάκι και καφέ καπέλο. Λατρεύει το μπουζούκι του, τον γλυκό καφέ, την Τιτή και το κρασί. Τον προβληματίζουν οι δύο μαυροντυμένες φιγούρες που τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση και το γεγονός πως όσα χρόνια και αν τις αγνοεί, εκείνες παραμένουν κοντά του. Ο Γιοβάν τραγουδάει και ξεσπάει για να διεκδικήσει την ελευθερία έκφρασής του.
Η παράσταση παίζεται από δύο άτομα και είναι φτιαγμένη για μικρούς και για μεγάλους. Διάρκεια 30’.

Θα ακολουθήσει μια επιπλέον παράσταση για το κοινό, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 12:30, στην οδό Πρωτοπαπαδάκη.

 


*M’ αρέσουν οι καρδιές σαν τη δική μου 

Πιάτσα Άνω Σύρου – Ώρα έναρξης: 20:15

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα για τον Μάρκο Βαμβακάρη, βασισμένο τόσο στην συνέντευξη που έδωσε στην Αγγελική Καλαμαρά, όσο και στις μαρτυρίες των συγγενών και των ανθρώπων που έζησαν κοντά του και δούλεψαν μαζί του.

Ένα ντοκιμαντέρ που διαταράσσει την κοινή ησυχία… Δεν πρόκειται απλώς για ένα ποιητικό πορτρέτο του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά ένα ντοκουμέντο της  ιδιαιτερότητας των ρεμπετών και της σχέσης τους με την υπόλοιπη κοινωνία, καθώς και του κοινωνικού και ιστορικού πλαισίου της Ελλάδας κατά τα πρώτα 70 χρόνια του 20ου αιώνα (διάρκεια 68’).

Αφήγηση: Μιχάλης Μαραγκάκης, Στάθης Λιβαθηνός, Κάτια Γέρου, Αντώνης Πάλλης . Διεύθυνση φωτογραφίας: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζέρβας.


 
*Mάρκος Βαμβακάρης στη γειτονιά που γεννήθηκε! 

Πιάτσα Άνω Σύρου – Ώρα έναρξης: 21:30

Μουσικό σχήμα αποτελούμενο από Συριανούς μουσικούς, θα παρουσιάσει τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και τραγούδια στα οποία συμμετείχε ως ερμηνευτής.  Συμμετέχουν: Ευτυχία Πανοπούλου, Μάρκος Βαρθαλίτης, Πάρης Ξηνταριανός, Κωνσταντίνος Καρακατσάνης.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*