«Με τη λάμψη στα μάτια» συνεχίζεται το αφιέρωμα «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Κινηματογράφος»

me ti lampsi sta matia
admin
21/09/2016 08:15
 
 
 

Με την πολυβραβευμένη ταινία «Με τη λάμψη στα μάτια» συνεχίζεται αύριο από το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το αφιέρωμα «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Κινηματογράφος», το οποίο περιλαμβάνει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Αύριο, λοιπόν, στις 21:00 στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» θα προβληθεί η ταινία του 1966 που απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (Σεναρίου, Α΄ αντρικού ρόλου και Μουσικής), ενώ δόθηκε και τιμητική διάκριση στον Ανέστη Βλάχο.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Γλυκοφρύδη και η επιμέλεια σεναρίου του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Φούντας, Γιάννης Φέρτης, Ξένια Καλογεροπούλου, Καίτη Παπανίκα, Ζώρας Τσάπελης και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
Υπόθεση του έργου: Στην Κατοχή, ένας Γερμανός στρατιώτης σκοτώνεται από έναν άγνωστο και σε αντίποινα οι κατακτητές σκοπεύουν να εκτελέσουν τριάντα άντρες του γειτονικού χωριού. Ανάμεσα σ’ αυτούς που επιλέγονται, είναι και τρία αδέλφια. Οι χωριανοί ζητούν από τον Γερμανό αξιωματικό να χαρίσει τη ζωή σε ένα από αυτά και εκείνος δέχεται, εφόσον ο πατέρας τους επιλέξει αυτόν που θα επιζήσει.
Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 238 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*