Ένα μαγικό ταξίδι μνήμης στο θέατρο «Απόλλων»

parastasi solari 5
admin
04/10/2016 21:10
 
 
 

Έντονα συναισθήματα ένιωσαν όσοι παρευρέθηκαν στην χορευτική παράσταση που συνδιοργάνωσαν το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου »Άρωμα Παράδοσης» και ο Σύλλογος Στερεολλαδιτών Σύρου στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Απόλλων.
Οι συντελεστές της παράστασης τίμησαν με το καλύτερο τρόπο τις «χαμένες», αλλά αλησμόνητες πατρίδες σε μια μαγική παράσταση που μαγνήτισε από τον πιο μικρό φίλο μέχρι τον παππού και την γιαγιά από την Μικρά Ασία.
Όλα ήταν μαγικά και όπως θα έπρεπε να τιμούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι και η «Πατρίδα αξέχαστη, Μικρά Ασία». 65 χορευτές ταξίδεψαν το κοινό στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τα παράλια της Μικράς Ασίας μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ένα πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, στο οποίο με μοναδική ερμηνεία απήγγειλε ο δάσκαλος Γιάννης Καπετανάκης σε κείμενα του εξαιρετικού επιστήμονα, ανθρώπου και πρώην προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου κ. Λειβαδάρα.
Η παράσταση αυτή ήταν αφιερωμένη στους πληθυσμούς, που έχουν υποστεί διωγμούς και γενοκτονίες στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στις γειτονικές περιοχές. Αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που παρόλο τον κατατρεγμό και τις δυσθεώρητες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να επιζήσουν, να δημιουργήσουν και να επιτύχουν, φτιάχνοντας με αισιοδοξία, υπομονή, πείσμα και κουράγιο μια νέα αξιολογότατη ζωή, μη λησμονώντας οτιδήποτε αφορούσε τη ζωή τους στις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.
Στη μεγάλη επιτυχία καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εντυπωσιακές στολές των χορευτών και η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, με τα παιδία να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, δουλεύοντας σκληρά μέσα στο καλοκαίρι, αφήνοντας στην άκρη τις καλοκαιρινές βουτιές και βόλτες για να μας παρουσιάσουν αυτό το μαγικό αποτέλεσμα.

parastasi solari 6

parastasi solari 2

parastasi solari 4

parastasi solari 3
Μικροί και μεγάλοι χορευτές, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Νίκου Σολάρη, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που καθήλωσε το κοινό και φυσικά το χειροκρότημα του κόσμου και ο απόηχος που δημιουργήθηκε από την εκδήλωση ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μια περιπλάνηση στις αλησμόνητες πατρίδες με μουσικές και χορούς, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, οπτικές και ακουστικές εναλλαγές με φόντο τον επιβλητική Αγιά Σοφιά…
Ο κ Σολάρης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς, τους συζύγους που είχαν και αυτοί σημαντική συμβολή καθώς απασχολούσαν τα μωρά, τους χορηγούς (Sportcyclades24 και τον Αντώνη Σολάρη, το Cyclades24, το Syrostoday, την Αιγαίο τηλεόραση, το top design της Μαρίας Βουτσινου, το Δουναβης group και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης), τους υπαλλήλους του Θεάτρου Απόλλων, τον Γιάννη Λουδάρο και την οικογένεια Κοντιζά σε ήχο και φως. Επίσης την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού για την εξαιρετική συνεργασία, όπως επίσης και τους κ.κ. Καπετανάκη και Λειβαδάρα.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού μίλησε μέσα από την καρδιά της με τα καλύτερα λόγια για την χορευτική παράσταση. «Επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδίως τον αγαπητό κ. Σολάρη ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας και πλέον έχει συνδεθεί με την λαϊκή Συριανή κουλτούρα. Γνωρίζουμε πόσο κουραστήκατε με ατελείωτες πρόβες και σκληρή προετοιμασία για να απολαύσουμε αυτή την υπέροχη εκδήλωση απόψε… κ. Νίκο σας ευχόμαστε να έχετε πάντα υγεία και να συνεχίζετε με την ίδια αγάπη να μας χαρίζεται μοναδικές στιγμές πολιτισμού με άρωμα παράδοσης».
Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος των Μικρασιατών Σύρου κ. Τσαούσογλου, εμφανώς συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από την παράσταση, πρόσφερε μια ανθοδέσμη και μια ζεστή και σφιχτή αγκαλιά στον κ. Σολάρη. Τον τελευταίο λόγο είχαν οι μαθητές του κ. Σολάρη που, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, του πρόσφεραν με την σειρά τους μια εικόνα του Αγίου Νικολάου που επιμελήθηκε η συριανή αγιογράφος και μαθήτρια του χορευτικού Υπαπαντή Ζαρμπώνη.

parastasi solari 1

parastasi solari 7

(Πηγή: cyclades24.gr)

 

 

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*