Φεστιβάλ Νάξου: “Elly loves jazz – Vol.2” στον Πύργο Μπαζαίου

Newsroom
15/08/2023 19:09
 
 
 

 

Την παράσταση “Elly loves jazz – Vol.2” θα παρουσιάσει την Παρασκευή 18 Αυγούστου στον Πύργο Μπαζαίου η Έλλη Πασπαλά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νάξου.

Μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με βασική ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν.

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και κρατά ζωντανούς μέσα της τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής. Με την αισθαντική φωνή της αποδίδει ξανά κορυφαία jazz standards που σφράγισαν με την ερμηνεία τους φωνές μυθικές, από τη Μπίλι Χολιντέι, την Έλλα Φιτζέραλντ και τη Νίνα Σιμόν, μέχρι τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Φρανκ Σινάτρα.

Τραγούδια όπως το “Cry me river”, το “The man I love” και το “My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το “Fly me to the moon” και το “You don’t know what love is”, αλλά και με κάποια “standards” της Έλλης, όπως το “Ain’t no sunshine” και το “Lonely at the top”.

Έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς μας, με μεγάλη παρουσία στη jazz σκηνή της χώρας, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στη σκηνή για να μας αφηγηθεί ξανά, με τον πιο γοητευτικό τρόπο, ιστορίες γεμάτες έρωτα, πάθη, προδοσίες αλλά και ξέφρενη χαρά – όπως μόνο η τζαζ μπορεί να αφηγηθεί.

Μαζί με τον David Lynch στα σαξόφωνα και το φλάουτο και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο – και με την συμμετοχή του νέου σαξοφωνίστα Tommy Lynch, μας προσφέρουν την ατμόσφαιρα, το συναίσθημα και την ουσία της μεγάλης αυτής μουσικής που καθόρισε τον προηγούμενο αιώνα και παραμένει ζωντανή και ελκυστική για πάντα.

“Elly loves jazz – Vol.2”
Πού: Πύργος Μπαζαίου
Πότε: Παρασκευή 18/8 | Ώρα 21:30
Γενική είσοδος: 20€

Εισιτήρια πωλούνται:
-Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα στην ενδοχώρα της Νάξου (12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου – Αγιασσού. T. 2285 031402)
-Café Cream on top: Παραλία Χώρας Νάξου (Τ. 2285 024312)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*