Σύρος: Έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα των «Μικρών Ξεναγών» του Δήμου

Newsroom
25/10/2023 11:51
 
 
 

 

Επειδή «Γνωρίζω σημαίνει εκτιμώ», η έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα πρότυπα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας και τους μικρούς ξεναγούς με τη μεγάλη φήμη, θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για παιδιά ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

Αυτή η «κυψέλη» πολιτισμού θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά με τους παιδαγωγούς κ.κ. Νίκο Γουτσίκα και Βιργινία Μπριλάκη, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Μαρίας Ρώτα.

Μέσα από διάφορες δράσεις εκπαίδευσης και διασκέδασης, δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης της πολιτιστικής συνείδησης και του χαρακτήρα των μικρών παιδιών, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας του σήμερα με το παρελθόν, καλλιεργώντας παράλληλα την αγάπη για τον τόπο τους και για την αδιάσπαστη ιστορική μας συνέχεια.

Στον ανανεωμένο χώρο της έκθεσης, ξετυλίγεται η εικόνα μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πολλών ετών και ένας θεσμός με τίτλο «Μικρός Ξεναγός στην Πόλη μου», που έχει αποσπάσει θαυμασμό και πλήθος συγχαρητηρίων Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως και το έντονο ενδιαφέρον του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης κάθε Σάββατο (90’ λεπτά) σε 2 τμήματα των 8-10 παιδιών (ώρες προγραμμάτων: 12:00 -13:30, 14:30-15:30). Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει σχετική προσαρμογή.

Για τη σωστή οργάνωση και σχεδιασμό της λειτουργίας των τμημάτων, οι εγγραφές ξεκινούν από Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο e-mail politismos@syros-ermoupolis.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο παιδιού, ηλικία, εκπαιδευτική βαθμίδα, ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, επιλογή ωραρίου προγράμματος και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Γουτσίκας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6978859947

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*