Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου κάνει «Διδακτορική Διατριβή»

kln didaktoriki diatribi
admin
15/03/2017 11:55
 
 
 

Με το δυνατό θρίλερ «Διδακτορική Διατριβή» του Alejandro Amenábar (1996) συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στον ισπανόφωνο κινηματογράφο.
Η προβολή της ταινίας (η οποία κέρδισε επτά Βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων τα καλύτερης ταινίας, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και καλύτερου ηθοποιού – αποκάλυψη, Fele Martínez) θα γίνει αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 21:00 στην αίθουσα της Σχολής Ουρσουλινών, με ελεύθερη είσοδο.
Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για πολύ καλό θρίλερ, με σκοτεινή ατμόσφαιρα, έντονο σασπένς και βία και αρκετές ανατροπές πάνω στην ταυτότητα του δολοφόνου. Επιπλέον, περιλαμβάνει έναν έντονο προβληματισμό πάνω σε μια σειρά από ερωτήματα: Μέχρι πού φτάνει η αρχή του «δώσε στο κοινό ό,τι θέλει»; Πώς και γιατί μας γοητεύει η θέαση της βίας; Κι αν απεχθανόμαστε τη βία στην πραγματική ζωή, γιατί απολαμβάνουμε ταινίες σαν κι αυτήν ακριβώς για την οποία μιλάμε εδώ; Είμαστε κατά βάθος όλοι βίαιοι ή υπάρχει ουσιαστικός διαχωρισμός αληθινής και αναπαριστώμενης βίας;
Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε το τρέιλερ (στα Ισπανικά) εδώ

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*