Αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου το φετινό «Σύρος – Πολιτισμός 2017»

syros politismos 2017 logo
admin
30/05/2017 10:27
 
 
 

Νωρίτερα από άλλες χρονιές παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Σύρος-Πολιτισμός 2017», το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο σε μία από τις μεγαλύτερες πνευματικές μορφές του τόπου μας, τον Συριανό Μάνο Ελευθερίου.

Η επίσημη παρουσίαση έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ενώ για το πρόγραμμα μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού κ.κ. Ρούσσος, Περρής και κα Παναγιωτοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος της Ομάδας Εικαστικών κ. Αλτουβάς.

paroysiasi syros politismos 2017
Όπως επισήμαναν όλοι οι προαναφερόμενοι (οι οποίοι απηύθυναν ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα στους κ.κ. Κομνηνό και Νιώτη), παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά και τις περικοπές κατά περίπου 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε επίπεδο δήμου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν διατηρήσει την ποιότητα τους και απευθύνονται σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες, καλύπτοντας κάθε γούστο.
Έτσι, με φόντο την εμβληματική Ερμούπολη, τη μεσαιωνική Άνω Σύρο και τα γραφικά χωριά, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παραδοσιακές βραδιές και φυσικά τα καθιερωμένα φεστιβάλ, προσφέροντας μια διέξοδο από την πεζή καθημερινότητα και συμβάλλοντας στην πνευματική ανάταση όσων τις παρακολουθήσουν.

mendrinoy maragkos
Επιπλέον, στην παρουσίαση τονίστηκε ιδιαίτερα η παράμετρος της ανάδειξης και αξιοποίησης του συριανού πολιτιστικού πλούτου, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά, αφού – μέσω εκδηλώσεων – θα στηριχθούν οικονομικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κληροδοτήματα, σύλλογοι κλπ. Δύο ακόμη χαρακτηριστικά του «Σύρος-Πολιτισμός 2017» είναι η «αποκέντρωση» των εκδηλώσεων και η διοργάνωση τους σε περισσότερα σημεία της Σύρου, αλλά και η πιο ενεργή παρουσία συριανών καλλιτεχνών.
Το πρόγραμμα του «Σύρος – Πολιτισμός 2017» έχει αναρτηθεί στην τουριστική πύλη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και εδώ

Δείτε εδώ την δήλωση που έκανε στο naxostimes.gr ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός σχετικά με την πρόγραμμα “Σύρος-Πολιτισμός 2017”

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*