Θερινά εργαστήρια μουσικής 2017 στη Νάξο

pianist
admin
29/06/2017 10:55
 
 
 

Την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με κάποιο όργανο και να γνωρίσουν τη μουσική δίνουν τα θερινά εργαστήρια μουσικής 2017, που διοργανώνει και φέτος το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ), σε συνεργασία με τον συνθέτη, Καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη Αλέξανδρο Καλογερά.
Δεκτοί γίνονται αρχάριοι, αλλά και όσοι παίζουν ήδη κάποιο όργανο και θέλουν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα θερινά εργαστήρια να περιλαμβάνουν ακροάσεις, μουσική θεωρία, συμμετοχή σε ορχήστρα και χορωδία, καθώς και εκδηλώσεις που θα προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.
Η Α’ περίοδος αρχίζει στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Ιουλίου, ενώ η Β’ περίοδος αρχίζει στις 31 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου. Τα μαθήματα θα γίνονται στη Χώρα Νάξου και θα αφορούν σε βιολί, φλάουτο, κιθάρα και πιάνο.
Η πρώτη συνάντηση και οι εγγραφές θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου από τις 11:30-13:00 στην αίθουσα «Καμπανέλλης» στο δημαρχείο. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα εξής: α) Βεβαίωση είσπραξης Ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ποσού κατ’ άτομο, ανά περίοδο δέκα (10,00) ευρώ και β) Αίτηση Συμμετοχής. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6972927089 (kalogeras@earthlink.net).

Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική
*Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
*Δύο ημίωρα μαθήματα την εβδομάδα σε όργανο επιλογής.
* Περιλαμβάνει μουσικές ακροάσεις και εισαγωγή στη μουσική θεωρία, συμμετοχή σε μουσικά σύνολα (ορχήστρα/χορωδία) και συμμετοχή σε συναυλίες.
*Διαθέσιμα όργανα για εξάσκηση.

Εργαστήριο Μουσικής δωματίου
*Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και μουσικών ικανοτήτων που ήδη παίζουν κάποιο όργανο.
*Πρόβες θα γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα με την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων μουσικών.
*Περιλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα οργάνου (προαιρετικά), ακροάσεις – ρεπερτόριο – μουσική θεωρία – ανάλυση και συμμετοχή σε συμμετοχή στις συναυλίες.

Πρόσκληση συνεργασίας προς εικαστικούς καλλιτέχνες, συνθέτες και εκτελεστές μουσικών οργάνων
Επίσης, το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας και με την Ορχήστρα ΑΛΕΑ ΙΙΙ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, καλούν εικαστικούς καλλιτέχνες, συνθέτες ακουστικής και ηλεκτρονικής μουσικής, καθώς και εκτελεστές μουσικών οργάνων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να συναντηθούν στη Νάξο για να δημιουργήσουν από κοινού νέα έργα
Video Art, Animation, Βωβού κινηματογράφου, Installations, Projection Mapping, Time-lapse, Performance Art κ.λπ.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στο Χαλκί, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα συναντηθούν, θα συζητήσουν σχέδια και θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας.
Τους επόμενους μήνες θα γίνει η επεξεργασία των έργων τα οποία θα παρουσιαστούν στη Νάξο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018, όπως επίσης και στη Βοστώνη την περίοδο 2018-2019.
Ενδεικτικά, προτεινόμενες πηγές έμπνευσης και αφετηρίας θα μπορούσαν να είναι θέματα, εικόνες και ήχους από το νησί ή από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Επιπλέον, ήδη ολοκληρωμένα έργα των συμμετεχόντων μπορούν να συμπεριληφθούν
στις φετινές εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2017, προγραμματισμένες για 24/8, 26/8, 28/8, 31/8 και 1/9, 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να τη στείλουν στη διεύθυνση akalogeras@berklee.edu.

(φωτό: blog.partitoura.gr)

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*