Καλοκαιρινές επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

onas
admin
04/07/2017 15:06
 
 
 

Δυναμικό παρών θα δώσει φέτος στα καλοκαιρινά πολιτιστικά δρώμενα η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει και συμμετέχει.
Η «αυλαία» των εκδηλώσεων ανοίγει αύριο στην Αθήνα, όπου η Ο.ΝΑ.Σ. και ο Κόμβος Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνουν την πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα: Μοχλός ανάπτυξης και μετασχηματισμού των νησιωτικών περιοχών».
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

05/7/17 19:30 Εγκαταστάσεις του ΕΠΙ.νοώ (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα)
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτομία και βιώσιμη επιχειρηματικότητα: Μοχλός ανάπτυξης και μετασχηματισμού των νησιωτικών περιοχών»
Διοργάνωση: Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και Κόμβος Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

13/7/17 Αρτοκλασία και εκπροσώπηση της Ο.ΝΑ.Σ. στον εσπερινό (παραμονή της γιορτής του Αγ. Νικοδήμου) στον Ι.Ν. Αγίου Νικοδήμου στο Γαλάτσι (παρεκλήσσιο της Αγίας Γλυκερίας) και Ι.Ν. Αγ.Βαρβάρας Πατησίων.
Μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη και την Αγγελική Κονιτοπούλου στο θεατράκι του Άλσους Βεΐκου, σε συνεργασία με τον δήμο Γαλατσίου (η Ομοσπονδία φιλοδοξεί η εκδήλωση να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ως θεσμός).

15/7/17 18:00-21:00 Αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
17ο Πανναξιακό συνέδριο Ο.ΝΑ.Σ. με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία».

28-29/7/17 Αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Διημερίδα του ΝΟΒΕ με θέμα: «Ιατρικές ημέρες Νάξου 2017» – Συμμετοχή του προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ. κ. Μαργαρίτη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη θέση της Ομοσπονδίας στα προβλήματα των κατοίκων της Νάξου που αφορούν στην υγεία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

7/8/17 -11/8/17 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου
Έκθεση ζωγραφικής Ναξίων καλλιτεχνών
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 22:30

16/8/17 20:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Ανδρονίκειο» στον Δαμαριώνα
Επιστημονική ημερίδα του Συλλόγου Δαμαριωνιτών με θέμα «Ενεργειακή αξιοποιήση οργανικών αποβλήτων για παραγωγή βιοαερίου». Συμμετέχει η Ο.ΝΑ.Σ. με εισήγηση του προέδρου κ. Μαργαρίτη

20/8/17 20:30 Πολιτιστικό Κέντρο «Ανδρονίκειο» στον Δαμαριώνα
Μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού κέντρου
Λόγος- Μέλος-Κίνηση: Ναξιώτικη Παράδοση και Βίωση
Βασική επιδίωξη είναι να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο «περνάει» ο στίχος, η μελωδία, ο χορός, δηλαδή η μουσική κληρονομιά του νησιού μας, από τη μια γενιά στην άλλη, ενώνοντας ανθρώπους και εποχές.
Συμμετέχουν καλλιτέχνες από τις παλαιότερες γενιές στις νεότερες, που παρουσιάζουν και αναδεικνύουν, με τον δικό τους τρόπο, παραδοσιακές δημιουργίες.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από χορευτικά στιγμιότυπα, στα οποία συμμετέχουν βιωματικοί χορευτές και χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων.
Ανάμεσα στις ενότητες υπάρχουν αφηγηματικά κείμενα τα οποία αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα της παραδοσιακής μουσικής έκφρασης.

22/8/17 19:00-21:00 Αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Παρουσίαση του νέου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας των «Ναξιακών»

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*