Σε «κοιτίδα πολιτισμού» μετατρέπεται το Κάστρο της Χώρας Νάξου

kastro naxou 2
admin
12/07/2017 10:01
 
 
 

Μόνο θετικά είναι τα οφέλη από το έργο «Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό.
Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη του μεσαιωνικού Κάστρου της Νάξου και η μετατροπή του σε ανοιχτό μουσείο, μέσω της αναβάθμισης των μουσειακών εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί, δηλαδή το νυν Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Πύργο Crispi (Γλέζου), την οικία Προμπονά, (πρώην κτίριο της Αεροπορίας) αλλά και τον κεντρικό πύργο του Σανούδου.
Στα τρία μεσαιωνικά κτίρια θα υλοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των υποδομών τους, συμβάλλοντας έτσι στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, αλλά και τους ερευνητές. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, «τα επιλεχθέντα κτήρια θα αποτελέσουν μία νησίδα Μουσείων, που θα λειτουργεί ως κοιτίδα πολιτισμού μέσα σε ένα μνημειακό περιβάλλον»

Ευχαριστίες Μαργαρίτη
Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε, εξέφρασε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης. Όπως δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης, ο κ. Αθανασούλης «οραματίστηκε την ανάδειξη και αναβάθμιση του Κάστρου και των μουσείων του και κατέβαλε μέγιστες προσπάθειες για να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης».
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε, επίσης, τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την υπογραφή της ένταξης του έργου και την εξασφάλιση στο σύνολο της χρηματοδότησής του με το ποσό των 2,3 εκ. ευρώ. «Ως Νάξιοι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον κ. Αθανασούλη, αλλά και στον κ. Χατζημάρκο, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την ένταξη του σπουδαίου αυτού έργου. Η αγαστή συνεργασία και η αγάπη τους για την πολιτισμική μας κληρονομιά επισφραγίζονται με τις προσπάθειες, την αίσια έκβαση και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ» τόνισε ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι το έργο «Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 2.300.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*