Η Κωμιακή Νάξου τιμά το βιολάτορα Θεοφάνη Παντελιά

komiaki ekdiloseis 20
admin
21/07/2017 00:35
 
 
 

Αφιέρωμα στο βιολάτορα Θεοφάνη Παντελιά θα πραγματοποιήσει το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής (γενέτειρα του Θεοφάνη) τον Αύγουστο.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, θα αναδειχθεί η συμβολή του στη Ναξιώτικη μουσική παράδοση και θα παρουσιαστούν ταξίμια και άλλοι σκοποί που πρώτος αυτός έφερε και “επέβαλε” με το εκπληκτικό μουσικό του ταλέντο στη Νάξο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά δημόσια, το βιολί του Θεοφάνη και θα ακουστεί ύστερα από 90 χρόνια ξανά ο ήχος του…

Το πρόγραμμα

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 7:30 το βράδυ, στην αυλή της Θεοσκέπαστης το αφιέρωμα στο σπουδαίο βιολάτορα θα ανοίξει με ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Η συμβολή του Θεοφάνη στη μουσική της Νάξου”. Στις 9:30 το βράδυ, θα ακολουθήσει αναπαράσταση στο χώρο που έπαιζε ο Θεοφάνης Παντελιάς στο χωριό στην “Πλάτσα τσ’ Ελένης”.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου το αφιέρωμα συνεχίζεται στις 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κορωνίδας, όπου θα προβληθούν βίντεο και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με νησιώτες μουσικούς.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και χορό!

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*