Στον πολύχρωμο κόσμο του Ντέιβιντ Γκερστάιν στη Μύκονο

mykonos 0000
admin
31/07/2017 17:10
 
 
 

Μια μοναδική σειρά τρισδιάστατων τοιχογραφιών που ξεχειλίζουν από χρώμα και αισιοδοξία παρουσιάζει ο κορυφαίος, διεθνής, σύγχρονος καλλιτέχνης Ντέιβιντ Γκερστάιν, στη νέα του ατομική έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο από τις 4 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του διεθνούς εικαστικού, ο οποίος έρχεται στη χώρα μας ειδικά γι’ αυτό το γεγονός. Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts τον εκπροσωπεί αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, κάτι που αναγράφεται και στο επίσημο site του καλλιτέχνη (www.davidgerstein.com).

Στην έκθεση του στο νησί των ανέμων ο Ντέιβιντ Γκέρστάιν παρουσιάζει ευφάνταστα γλυπτά τοίχου που διακρίνονται για το δυναμικό τους χαρακτήρα και το πλούσιο χρώμα τους. Επιλέγει καθημερινές δραστηριότητες και εστιάζει σε διάφορα αντικείμενα τα οποία τα μετατρέπει σε ζωντανά έργα Pop Art.

mykonos 0001

Αντλώντας έμπνευση από θέματα, όπως η ζωή στην πόλη, αλλά και η φύση ή ο αθλητισμός, ο διεθνής γλύπτης και ζωγράφος καταθέτει το όραμα του για έναν κόσμο ποιητικό και χαρούμενο.

Οι πολύχρωμες πεταλούδες του, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη του, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, οι γεμάτοι κίνηση χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές του, δημιουργούν την εικαστική ποπ αρτ γλώσσα του Γκερστάιν και συνθέτουν την ευτυχισμένη παλέτα του.

Ο ίδιος θέλει και επιδιώκει η τέχνη του να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί ως μέσα του το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή, την αισιοδοξία. Στόχος του είναι να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων και τάσσεται κατά του «μην αγγίζετε».

mykonos 0002

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης ενθαρρύνει την πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης του και πιστεύει ακράδαντα ότι πρώτος και σημαντικότερος αποδέκτης της δουλειάς του είναι το φιλότεχνο κοινό.

«Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή. Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο» λέει ο ίδιος ο Γκερστάιν.

mykonos 0003

Τα θέματα των ζωγραφικών έργων του και των γλυπτών του προέρχονται από σκηνές από το προσωπικό του παρελθόν. «Η ανάμνηση της μητέρας μου με ποδήλατο με έκανε να δημιουργήσω το γλυπτό τοίχου “Tour de France”» σημειώνει. «Δεν επινοώ απλώς εικόνες. Όλα βασίζονται στις αναμνήσεις μου».

Η έκθεση του Ντέιβιντ Γκερστάιν στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο εγκαινιάζεται στις 4 Αυγούστου στις 21.00, παρουσία του καλλιτέχνη.

Διάρκεια έκθεσης ως τις 17 Αυγούστου.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-15.00, 19.00-1.00.

Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ. 22890 27005.
mykonos@kapopoulosart.gr
www.kapopoulosart.gr

mykonos 0004

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*