«Πολιτογραφήθηκε» συριανό το γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου στην παραλία της Ερμούπολης

orizontas syros 1
admin
31/07/2017 21:20
 
 
 

Μόνιμα θα κοσμεί πλέον την παραλία της Ερμούπολης, το γλυπτό του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου «Ορίζοντες», ένα μοναδικό έργο τέχνης το οποίο από την πρώτη στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις ως μια αξιοπρόσεκτη εικαστική παρέμβαση.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης του κ. Βαρώτσου με τίτλο «Διαστρωματώσεις» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στις 31 Ιουλίου, μια μεγαλύτερη και ακόμη πιο εντυπωσιακή κατασκευή τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο με πριν, προσφορά του Ιδρύματος «Αντώνιος Ε. Κομνηνός» σε όλους τους Συριανούς.
«Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός και προσωπικά τον Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης κ. Αντώνιο Κομνηνό για την ευγενική χορηγία του γλυπτού “Ορίζοντες” σε όλους του Συριανούς και στο νησί μας, τον καταξιωμένο γλύπτη κ. Κώστα Βαρώτσο για αυτή τη σπουδαία και εμπνευσμένη δημιουργία, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά για την παραχώρηση του χώρου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού για την καθοριστική συμβολή της, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε οι “Ορίζοντες” να στολίζουν για πάντα το λιμάνι μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

orizontas syros 2

orizontas syros 3

(Visited 35 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*