Σύρος: Αφιέρωμα στον Γκάτσο με Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

mitsias karampeti
admin
08/08/2017 09:04
 
 
 

Τον Γκάτσο που αγάπησαν θα παρουσιάσουν στο θέατρο Απόλλων τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 21:30 ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2017».

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και – μέσα από αυτό – μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, καθώς θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (από τρεις κύκλους «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι», «Χειμωνιάτικος ήλιος»), καθώς κι από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη).
Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες ηθοποιούς, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν σε καλούς, αλλά και σε δύσκολους καιρούς. Θα ακουστούν.
Πλαισιωμένοι από ένα λιτό, μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στην αντίστοιχη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας, σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου, όσο κι από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς
Διαβάζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Συντελεστές:
Πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μαντολίνο-Μπουζούκι: Ηρακλής Ζάκκας
Παραγωγή: Άννα Κασιμάτη-Γέφυρα Πολιτισμού 440Hz
Τιμές εισιτηρίων: 10,15,18,20 €
Προπώληση: ticketservices.gr (https://www.ticketservices.gr/en/events/?eventid=2842&showid=22610) και στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων Σύρου

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*