Αφιερωμένη στη Ζωή Λάσκαρη η αυριανή προβολή στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

gymnoi sto dromo 1
admin
22/08/2017 11:13
 
 
 

Η ταινία του 1969 «Γυμνοί στο Δρόμο», σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, θα προβληθεί αύριο στις 21:00 στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017 του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Γειτονιά των Αγγέλων», το οποίο είχε ανέβει αρχικά στο θέατρο, το 1963, από την Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Κούρκουλο.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Σοφία Ρούμπου, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Η μουσική της ταινίας είναι του Σταύρου Ξαρχάκου, οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τραγουδούν ο Νίκος Κούρκουλος και η Μαρινέλλα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 1969, κόβοντας 335.054 εισιτήρια.

gymnoi sto dromo 2
Υπόθεση του έργου: Η πλούσια κόρη του ιδιοκτήτη μιας περιοχής που κατοικείται κυρίως από Μικρασιάτες πρόσφυγες, συναντάει ένα βράδυ τον Αντρέα, έναν εργάτη που μένει στην περιοχή τους και τον ερωτεύεται. Ο έρωτας αυτός είναι και για τους δύο πολύ δυνατός, αλλά ο Ανδρέας έχει να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές προκαταλήψεις και ιδιαίτερα εκείνες του Χρήστου, αδελφού της αγαπημένης του, και της κοπέλας του τελευταίου, οι οποίοι βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τον δεσμό μιας πλούσιας μ’ έναν άντρα της δικής του κοινωνικής σειράς. Ο Χρήστος προσπαθεί να χωρίσει το ζευγάρι αλλά τα σχέδιά του οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Η αυριανή προβολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αγαπημένης ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη.

gymnoi sto dromo 3

(Visited 145 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*