«ΑΝΩ»δική πορεία για το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο εκκλησιαστικό όργανο

ano festival 2h mera 1
admin
24/08/2017 10:42
 
 
 

Μια ακόμη επιτυχημένη βραδιά «μετρά» το Φεστιβάλ «ΑΝΩ», του οποίου η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον κατάμεστο από θεατές Σαν Τζώρτζη στην Άνω Σύρο, οι οποίοι ανηφόρισαν στον λόφο του μεσαιωνικού οικισμού πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Χρήστος Παρασκευόπουλος με την ομιλία του σχετικά με την ελληνική προέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου, ενώ – για ακόμη μια φορά – ο εφημέριος του ναού Ιωσήφ Πρίντεζης μετέφραζε στα αγγλικά με απόλυτη επιτυχία.

ano festival 2h mera 3

Η συνέχεια υπήρξε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς τα κομμάτια που είχαν επιλέξει ο Στράτος Γκιουλμπάνογλου (εκκλησιαστικό όργανο) και ο Γιάννης Καΐκης (τρομπόνι) κατάφεραν να ενθουσιάσουν σε τέτοιο βαθμό, που το κοινό δεν άντεξε να συγκρατήσει το χειροκρότημα του για το τέλος της συναυλίας. Οι δυο δεξιοτέχνες μουσικοί εκτέλεσαν άψογα τόσο τις συνθέσεις για σόλο εκκλησιαστικό όργανο και σόλο τρομπόνι, όσο και τα έργα που έχουν γραφτεί για τον συνδυασμό των δύο αυτών οργάνων, προσφέροντας στους παριστάμενους μια πρωτόγνωρη και αξέχαστη μουσική εμπειρία.

ano festival 2h mera 4
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός.
Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Αυγούστου με τους Χρήστο Παρασκευόπουλο (εκκλησιαστικό όργανο) και Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη (μετζοσοπράνο) . Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και η διάρκεια της είναι 50 λεπτά. Θα προηγηθεί ομιλία με θέμα «Η συνθετική πορεία του εκκλησιαστικού οργάνου στην ιστορία». «Οι μικροί ξεναγοί της Άνω Σύρου» θα προσφέρουν και το Σάββατο δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους/ες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον μεσαιωνικό οικισμό του νησιού.
Σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ano festival 2h mera 5
(φωτό: Νίκος Ραγκούσης)

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*