Πυρ, Γυνή και Θάλασσα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Maniatakos tinos amouderos vithos
admin
30/08/2017 09:07
 
 
 

«Πυρ, Γυνή και Θάλασσα εποίησαν την ψυχή μου»… Η αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μανιατάκου εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Η έκθεση περιλαμβάνει έναν ικανό αριθμό από ζωγραφικά έργα, έργα βυθού και αγάλματα ποικίλων διαστάσεων σε μπρούντζο, γύψο και κερί, αντιπροσωπευτικά της μακρόχρονης καλλιτεχνικής πορείας του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα εκτεθεί και το γύψινο πρόπλασμα του περίφημου γλυπτού του Γιάννη Μανιατάκου «Δημήτριος Φαληρεύς», που κοσμεί τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Με την έκθεση, το οπτικό υλικό και τον κατάλογο που τη συνοδεύουν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τήνου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του.

Maniatakos 2

Ο Γιάννης Μανιατάκος γεννήθηκε στο Φλομοχώρι της Μάνης το 1935 και εκεί ετάφη, σύμφωνα με την επιθυμία του, όταν έφυγε από τη ζωή στις 15 Φεβρουαρίου 2017.
Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. και την τελείωσε το 1965. Το 1971 διορίστηκε Διευθυντής του Προπαρασκευαστικού Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου στον Πύργο και παρέμεινε εκεί ως το 2001, όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Δίδαξε Γλυπτική σε περισσότερους από τριακόσιους σπουδαστές, οι οποίοι σήμερα είναι καλλιτέχνες, ειδικευμένοι τεχνικοί αρχαιολογικών χώρων και ελεύθεροι επαγγελματίες μαρμαρογλύπτες που συνεχίζουν την παράδοση του ιερού νησιού της Τήνου, πρώτου και μεγαλύτερου λίκνου της νεότερης Ελλάδας στην Τέχνη και ειδικά στη Μαρμαροτεχνία.

Διάρκεια: Έως 31 Οκτωβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 9:00π.μ. – 3:00 μ.μ.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10:30π.μ. – 2:00 μ.μ. και 7μ.μ – 9:00μ.μ

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*