Έγγραφα αξίας στο Ιστορικό Αρχείο Νάξου

mihalis gratsias oikogeneia
admin
06/09/2017 21:15
 
 
 

‘Ενα σημαντικά μέρος απο σπάνια έγγραφα απο το αρχείο του Απεραθίτη Δημοσιογράφου Μιχάλη Γρατσία παρέδωσε στις 28 Αυγούστου στην προισταμένη του Ιστορικού Αρχείου Νάξου, κυρία Μαργαρίτα Κουφοπούλου, ο συγχωριανός του και συνεργάτης της εφημερίδας “Τ’Απεραθου” Μανώλης Χατζηπέτρος.

Συγκεκριμένα παρέδωσε φάκελο με 8 φωτογραφίες μεταξύ των οποίων Ιταλοί στη Νάξο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, φωτογραφία της ποιήτριας Ρίτας Μπούμη-Παπά με τη Διαλεχτή Ζευγώλη-Γλέζου στη Σύρο και άλλες με αξιόλογο ενδιαφέρον.
Επίσης απο το αρχείο του Μιχ.Γρατσία, φωτοαντίγραφα, ιδιαίτερης ιστορικής αξίας όπως στρατολογικά έγγραφα Μακρονήσου 1947-1951, αποφυλακιστήρια, απόρριψη αίτησης έκδοσης διαβατηρίου κατά τη διάρκεια της δικτακτορίας και άλλα.
Ο κύριος Χατζηπέτρος υποσχέθηκε σχετικά σύντομα, να προσκομίσει και πολλά άλλα σχετικά παραστατικά στο Ιστορικό αρχείο Νάξου απο τη ζωή και τη δράση του διακεκριμένου εκδότη και δημοσιογράφου Μιχάλη Γρατσία, τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή,αλλά και άλλα έντυπα που αφορούν μια ταραγμένη περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας κυρίως των Κυκλάδων και της Νάξου.

Η Κυρία Κουφοπούλου καταχώρησε στο βιβλιο εισαγωγής αρχείου με τον αύξοντα αριθμό 117 και τον τίτλο ”Αρχείο Μιχάλη Ηλ. Γρατσία” ευχαριστώντας τον κύριο Χατζηπέτρο για την προσφορά και ευαισθησία του.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*