Θετικό το πρόσημο για την 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην Πάρο

erasitexniki synantisi thiason paros 1
admin
25/10/2017 09:25
 
 
 

27 θεατρικές ομάδες από 15 διαφορετικά νησιά, 27 παραστάσεις, 600 συμμετέχοντες. Αυτοί είναι οι αριθμοί της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που φέτος, φιλοξενήθηκε στην Πάρο.

Οι ερασιτεχνικοί θίασοι έδωσαν – για ακόμη μια φορά – ρεσιτάλ ερμηνειών, υπενθυμίζοντας ότι η αγάπη και το μεράκι τους για το θεατρικό σανίδι είναι αυτά που κρατούν ζωντανό τον θεσμό αυτών των Συναντήσεων εδώ και πολλά χρόνια.

erasitexniki synantisi thiason paros 2
Η Πάρος, άψογη ως «οικοδέσποινα», μόνο θετικά μπορεί να αξιολογήσει την εν λόγω διοργάνωση, καθώς κέρδισε τις εντυπώσεις και απέδειξε ότι μπορεί επάξια και με επιτυχία να στηρίξει πολιτιστικές εκδηλώσεις μεγάλου όγκου και ιδιαίτερων απαιτήσεων. Έτσι, το νησί άνοιξε έναν ακόμη «δρόμο» – αυτόν του πολιτιστικού τουρισμού – ενώ ταυτόχρονα «μέτρησε τις δυνάμεις» του, αξιοποιώντας διάφορους χώρους, κάτι που ενδεχομένως θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων τους.

erasitexniki synantisi thiason paros 3
«Οφείλονται συγχαρητήρια στους φορείς που συνέβαλαν στη διοργάνωση της Συνάντησης, αλλά και στους εθελοντές που πρόσφεραν τη βοήθειά τους […] Ο απόηχος δίνει αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα σχετικά με την ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων στην Πάρο και είμαστε στη διάθεση των φορέων να συζητήσουμε για αυτά. Ευχόμαστε αυτή η διοργάνωση να ανοίξει τον δρόμο σε παρόμοιες. Στους ερασιτεχνικούς θιάσους, καλές παραστάσεις που θα ταξιδεύουν στα νησιά μας» δήλωσε από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων Χρηστιάννα Πάπιτση.

erasitexniki synantisi thiason paros 4
(φωτογραφικό υλικό: Pentes Photography)

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*