Νέο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη για την Αγία Αικατερίνα Οίας

agia aikaterina esoteriko
admin
27/11/2017 10:15
 
 
 

Νεώτερα ευρήματα για τον πατριαρχικό – σταυροπηγιακό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας περιλαμβάνει το νέο, δίγλωσσο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.

Η παρουσίαση της Γ’ αναδιαρθρωμένης έκδοσης έγινε στον εκθεσιακό χώρο του ναού την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά τον εσπερινό και τη Γενική Συνέλευση της ΑΜΚΕ « Οι φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας». Το βιβλίο (με δομή σε ελληνικά και αγγλικά) παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Εμμανουήλ Δαρζέντας, ο εκδότης Νίκος Χαϊδεμένος και ο συγγραφέας Γιώργος Ανωμερίτης.
O ναός της Αγίας Αικατερίνας Οίας είναι από τους παλαιότερους ναούς του νησιού, αφού η πρώτη του οικοδόμηση έγινε περί το 1600 και η κυρίως ανακαίνιση του το 1720. Για το ναό αυτόν έχουν εκδοθεί τέσσερα πατριαρχικά σιγίλια από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (1641 έως 1761). Ο ναός φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο και σπάνιας αισθητικές φορητές εικόνες, μεταξύ των οποίων και 13 εικόνες του σπουδαίου Κυκλαδίτη αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη.
Ήδη δίπλα από τον ναό έχει διαμορφωθεί εκθετήριο με ιστορικά αντικείμενα του ναού, το οποίο – όπως και ο ναός – είναι επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο.

agia aikaterina biblio noembrios 2017

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*