“Drifters” (ή αλλιώς, επιβιώνοντας σε μια κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη)

drifters 1
admin
28/11/2017 11:04
 
 
 

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον σουηδικό κινηματόγραφο, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου θα προβάλλει την ταινία “Drifters”του Peter Groenlund (2015).

Η ταινία αφορά στην ιστορία της φιλίας δύο γυναικών με φόντο τον υπόκοσμο της Στοκχόλμης. Όταν το «βαποράκι» Μίννα αδυνατεί να πληρώσει το νοίκι της, εξαπατά κάποιους μικροαπατεώνες σε μια παράνομη συναλλαγή με ναρκωτικά και κρατά τα χρήματα. Συμβαίνει να γνωρίσει την Κάτια, μητέρα ενός παιδιού που της έχει πάρει η κοινωνική πρόνοια. Μαζί πηγαίνουν σε μια παράνομη κατοικία έξω από την πόλη, όπου μια ομάδα έχει εγκατασταθεί για να καθορίσει τις δικές της συνθήκες διαβίωσης. Ένα πολιτικοκοινωνικό δράμα για τον αγώνα επιβίωσης της Μίννας σε μια κοινωνία χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη και υπευθυνότητα.

 

drifters 2

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Karsten Klaehn (Καστανίδη), στην οποία παρουσιάζονται εκατοντάδες πορτραίτα και όψεις της καθημερινής ζωής της Νάξου. Όσοι την επισκεφθούν, μπορούν να αναζητήσουν τον εαυτό τους ή φίλους και αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς και τοπία του νησιού, χαρίζοντας τα ως ένα μοναδικό δώρο για τις γιορτές που πλησιάζουν.

 

Το τρέιλερ της ταινίας
https://youtu.be/nCAXqaJvZlU

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*