Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα «Χριστούγεννα στη Σύρο»

mnimes mikrasiates
admin
11/12/2017 12:27
 
 
 

Μνήμες από το παρελθόν, αλλά και δημιουργία αναμνήσεων για το μέλλον θα προσφέρουν οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Χριστούγεννα στη Σύρο».

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο θέατρο Απόλλων ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου διοργανώνει την εκδήλωση «Μνήμες». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τα εγκαίνια της Στέγης Μικρασιατικής Μνήμης, έναν χώρο που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και θα συγκεντρώνει μνήμες της Μικρασίας μέσα από αντικείμενα, έντυπο υλικό, μαρτυρίες και οτιδήποτε θα κρατήσει άσβεστη τη μνήμη της πατρίδας και των ανθρώπων της. Είσοδος ελεύθερη.

 

kalikantanakia2017

«Η πιο γλυκιά σκανδαλιάρικη περιπέτεια των Χριστουγέννων»
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, η πλατεία του Φοίνικα «φορά» τα γιορτινά της για την πιο διασκεδαστική γιορτή και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου καραβιού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα, σε συνεργασία με το Ντάνος Bakery & Pastries και τη φιλική συμμετοχή του Επιμορφωτικού Φιλοτεχνικού Συλλόγου Φοίνικα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, να εμπλακούν σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες με τα ΚαλικαΝτανάκια που θα βάλουν τα δυνατά τους για ένα μοναδικό πάρτι και να απολαύσουν την «Παρέα του Αϊ – Βασίλη» που, στη φιλόξενη αίθουσα του «Παλιακού», θα παρουσιάσει το παραμύθι της Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη «Ο Αϊ Βασίλης παίρνει σύνταξη», σε θεατρική διασκευή της Βέτας Αποστολίδου και μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Καπέλλα.

 

mimoy aptoy

“Non e possibile”
Το έργο Non e possible παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μίμου Άπτου την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Πρόκειται για 5 διηγήματα της συριανής συγγραφέως Λουκρητίας Δούναβη από το βιβλίο «Φωνές του Σώματος» που δραματοποιούνται για πρώτη φορά. Με κοινό παρονομαστή την Άνω Σύρο των δεκαετιών του ’50 και του ’60, η Λουκρητία Δούναβη αφηγείται μικρές καθημερινές ιστορίες, με χιούμορ και συγκίνηση, μεταφέροντας μας σε μια άλλη εποχή. Οι Μίμου Άπτου δραματοποιούν τις ιστορίες αυτές, συνδυάζοντας την αφήγηση και τη θεατρική δράση, τα πρόσωπα, το τότε και το σήμερα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης του Ιουνίου στα σοκάκια της Άνω Σύρου, οι Μίμου Άπτου επανέρχονται στο γνώριμο στέκι τους, την Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Σκηνοθεσία: Μαρία Βίλογλου. Δραματοποίηση κειμένου: ομάδα Μίμου Άπτου. Παίζουν: Σπύρος Αθανασάκης, Μάνος Καντάρογλου, Σόνια Καραγιαννίδου, Χριστιάνα Καρτσέλου, Νίκος Μονογυιός, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ζωή Παρασκευοπούλου, Κάλια Σταυρακάκη. Τραγούδι-Μουσική: Ρένα Βέργου, Απόστολος Μάρης, Ελένη Μπαΐλη. IΤιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

 

irthes kai tha meineis

«Ήρθες και θα μείνεις» από τον «Μπαστιά»
Την κωμωδία «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ και Τζόζεφ Μπολόνια παρουσιάζει στο θέατρο Απόλλων η θεατρική ομάδα «Μπαστιάς» το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20:30.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Νέα Υόρκη, δεκαετία 1980, παραμονή Χριστουγέννων. Η Λώρα Μπλάου, νεαρή ηθοποιός ταινιών γ’ κατηγορίας, άνεργη, άφραγκη, κάνει «οντισιόν» τηλεοπτικής διαφήμισης σε στούντιο, μάλλον ανεπιτυχώς… Αποφασισμένη να βρει εργασία – «τον άντρα της ζωής της» – να τελειώσει το θεατρικό έργο που γράφει, εντέχνως οδηγεί τον σκηνοθέτη της «οντισιόν» στο διαμέρισμα της, όπου «του κάνει τα πάντα», για να τον μετατρέψει σε «όργανο» επίτευξης των στόχων της. Ο Βίτο θα ενδώσει – και σε τι;
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρούσσος. Τιμές εισιτηρίων: 7€ και 5€.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*