«Το Αγόρι και ο Κόσμος» στον κινηματογράφο «Παλλάς» για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

3o dimotiko tainia
admin
12/12/2017 16:45
 
 
 

 

Με την προβολή της πολυβραβευμένης βραζιλιάνικης ταινίας animation «Το Αγόρι και ο Κόσμος» ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 17:30, στον κινηματογράφο Παλλάς και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης. Η ταινία έχει λάβει 25 βραβεία, ανάμεσα τους το Κρύσταλλο (βραβείο καλύτερου animation μεγάλου μήκους) στο Φεστιβάλ του Ανεσύ της Γαλλίας – που θεωρείται το κορυφαίο του είδους στον κόσμο – και το Βραβείο Καλύτερου Animation στο Φεστιβάλ της Οττάβα του Καναδά. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Bossa nova των αρχών της δεκαετίας του ’60».
Σύνοψη: Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής “L’ Express”.

Info:
Κόστος εισιτηρίου: 4 ευρώ
Animation χωρίς λόγια, Βραζιλία 2013
Διάρκεια: 81 λεπτά
Ηλικίες: Από 7 ετών
*Πρωινή προβολή για τα σχολεία (εισιτήριο 3 ευρώ). Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων: Μαργαρίτα Ζάγκλη 6977 442941

{youtube}N3SIPb4Hf3M{/youtube}

3o dimotiko tainia afisa

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*