Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Ικανοποίηση και ευχαριστίες για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Λεβογιάννη

 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 , η παρουσίαση του βιβλίου «Νεότερη Ιστορία της Νάξου, 1800-2000», του φιλολόγου και π. βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου, στο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι», του Δήμου Γαλατσίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοργανωτής Σύλλογος αναφέρει: Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα μεταξύ άλλων τους βουλευτές Κυκλάδων Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου, Μάνο Ελευθερίου, τον πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και ομότιμο καθηγητή Ιατρικής Δημήτρη Κορρέ, από την Ε.ΚΥ.Τ. τον πρόεδρο Γεράσιμο-Θεόδωρο Μαγκανιώτη, τον α΄αντιπρόεδρο, και πρόεδρο της Ε.Ε. της Ο.ΝΑ.Σ. Αντώνη Χωριανόπουλο και τον γεν.γραμματέα Αντώνη Τζιώτη, τον δημοτικό σύμβουλο Γαλατσίου Νίκο Μαγκανάρη, την δημοτική σύμβουλο Δήμου Κηφισιάς Στέλλα Κονιτοπούλου, τον ομότιμο καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Ιωάννη Προμπονά, τον ομότιμο καθηγητή του Ε.Μ.Π. Μανώλη Δρη και τον ομότιμο καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Σιδερή.

Την Ο.ΝΑ.Σ. εκπροσώπησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της, ο πρόεδρος Μανώλης Καλαϊτζής, ο Α΄αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαϊωάννου, η ειδική γραμματέας Μαρία Μπακάλου, τα μέλη Κατερίνα Τσάφου και Κατερίνα Σουσούνη, μέλος και του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μ.Κ. και ο ταμίας Δημήτρης Παρτσινέβελος.

Το Σύλλογο Κεραμιωτών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Νίκος Φυρογένης, η γραμματέας Μαριλένα Καπίρη και ο ταμίας Κυριάκος Κοντοπίδης.

Tο Σύλλογο Απεράθου η πρόεδρος Σοφία Γρατσία-Χατζούδη και η γραμματέας Μαρία Μπακάλου, το Σύλλογο Φιλωτιτών ο πρόεδρος Αντώνης Τζιώτης, το Σύλλογο Δανακιωτών η αντιπρόεδρος Μαρία Βάσιλα-Χάκα, το Σύλλογο Κορωνίδας το μέλος του Δ.Σ.  Κώστας Χωριανόπουλος, το Σύλλογο Κυνηδαριωτών ο γραμματέας Ιάκωβος Τσελέντης.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος του Νικηφόρου Μανδηλαρά, Άσπα Mανδηλαρά, και η κόρη τους Αριέτα.

Παρών ήταν και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών – Μεσωτών.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός π. διευθύντρια 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοταρίου.

Πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με εικόνες και συνεντεύξεις Ναξιωτών Αντιστασιακών σε επιμέλεια του Γιάννη Εμμ. Πρεβενιού.

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Αθηνά Πιτταρά- Χωριανοπούλου και ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου Μάνος Ελευθερίου.

Ομιλητές ήταν ο Λάζαρος Θεόφιλος χημικός, τ. έπαρχος Νάξου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και ο Στάθης Φατούρος, φιλόλογος, διευθυντής 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης.

Κείμενα του συγγραφέως ανάγνωσαν οι: Ελένη Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παρτσινέβελος, Μαρία Ιω. Πρεβενιού και Έφη Γρατσία.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο συγγραφέας του βιβλίου, Νίκος Λεβογιάννης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Νίκο Λεβογιάννη για την τιμητική πρότασή του στον Σύλλογο, για από κοινού παρουσίαση του βιβλίου του, ενός σημαντικού έργου για την Ιστορία της Νάξου εν γένει και εύχεται κάθε επιτυχία τόσο σε αυτήν όσο και στις επόμενες συγγραφικές του δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Γαλατσίου, το δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και τον αντιδήμαρχο Μάνο Ελευθερίου, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, τον Γιάννη Πρεβενιό για την συνεργασία του με τον συγγραφέα, αναφορικά με την βιντεοσκόπηση των συνεντεύξεων και την προβολή εικόνων και βίντεο αλλά και για την συμβολή του στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, τον Νίκο Φάρκωνα μέλος του Δ.Σ. για την επιμέλεια των ηχητικών συστημάτων, το ανθοπωλείο «Global Roses» του Μιχάλη Ξύδη για την ανθοσύνθεση, τους Πάσουλα Δημήτρη αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Μαύρου Γαρυφαλλιά για την συγκέντρωση της οικονομικής ενίσχυσης από την διάθεση των βιβλίων κατά την εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν για το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*