Επίσημα «συριανοί» οι «Ορίζοντες» του Βαρώτσου

Άκης Αξαόπουλος
26/05/2018 16:53
 
 
 

Το υπέροχο γλυπτό «Ορίζοντες» του Κώστα Βαρώτσου που – με τους επτά γυάλινους κύκλους του – δεσπόζει και κοσμεί από την πρώτη μέρα του Ιουνίου του 2017 την παραλία της Ερμούπολης, προσφέροντας μια διαφορετική οπτική στον δικό της ορίζοντα, θα γίνει και επίσημα «συριανός» στις 8 Ιουνίου.

Τότε, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης του γλυπτού, το οποίο ο Κώστας Βαρώτσος έστειλε στη Σύρο περίπου δέκα μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης του «Διαστρωματώσεις» που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Με ανακοίνωση τους, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εκφράζουν για ακόμη μια φορά το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός και προσωπικά τον επίτιμο δημότη Σύρου – Ερμούπολης Αντώνιο Κομνηνό για την ευγενική χορηγία του γλυπτού «Ορίζοντες» σε όλους του Συριανούς και στο νησί, τον καταξιωμένο γλύπτη Κώστα Βαρώτσο για αυτή τη σπουδαία και εμπνευσμένη δημιουργία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε οι «Ορίζοντες» να στολίζουν για πάντα το λιμάνι της Σύρου.
«Η δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού μπορεί να ενώσει τη συριανή κοινωνία και να γίνει η αφετηρία να διευρύνουμε και τους δικούς μας ορίζοντες» καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*