Συνεργασία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και δήμου Μυκόνου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Δήλου

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 21:41
 
 
 

Την βούληση της περιφερειακής αρχής και της δημοτικής αρχής Μυκόνου να συνεργαστούν για την αναστήλωση ενός από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, ανακοίνωσαν χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και το Υπουργείο Πολιτισμού, για την εκτέλεση του έργου.

Η Δήλος (ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα αρχαιολογικός χώρος με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων και αρχαιολογικών πληροφοριών ) ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1990. Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου αποτελεί πάγιο αίτημα ετών. Παρότι πρόκειται για ώριμο έργομέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή του.
Στόχος της δημοτικής και περιφερειακής Αρχής, η οποία επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του. Η συγκεκριμένη συνεργασία θα τεθεί υπόψη της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου κατά τις εργασίες της δεύτερης φάσης του Περιφερειακού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Σύρο το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που η περιφερειακή αρχή έχει εντάξει μέχρι σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» στον νομό Κυκλάδων είναι:
* Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου.
* Στερέωση – αποκατάσταση Ναού Επισκοπής Σικίνου.
*Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*