Αρχιπέλαγος πολιτισμού οι Κυκλάδες το καλοκαίρι

 
 
 

cyclades culture facebook

Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ καθιστούν τις Κυκλάδες και αυτό το καλοκαίρι ως έναν ελκυστικό πολιτιστικό – παραθεριστικό προορισμό, ο οποίος δίνει δυναμικό παρών στο ευρωπαϊκό και το διεθνές πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνδιοργανώνει ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στα νησιά, σε χώρους και τοποθεσίες που συνδυάζουν ιδανικά την πλούσια λαϊκή παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα, δίνουν πνοή στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων και μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.
Τα δρώμενα αυτά είναι:
*Παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα στη Μήλο: 27/5
*Σεμινάρια Λαϊκού Πολιτισμού στην Άνδρο: 15-17/6
*Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Τραγαία της Νάξου: 21-23/6
*Φεστιβάλ Πάρου: 13-15/7
*Γιορτή παραμυθιών στην Κέα: 21-29/7
*Φεστιβάλ Θήρας στο Μέγαρο Γκύζη: 24/7-28/8
*Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου: 25/7–24/9
*Φεστιβάλ τζαζ στην Τήνο: 25-27/8
*Εκδηλώσεις για το έτος Χαλεπά στην Τήνο
*Animasyros – Φεστιβάλ και Αγορά κινουμένων σχεδίων στη Σύρο: 26-30/9

Τρεις σημαντικές συνεργασίες
Τρεις πολύ σημαντικές συνεργασίες για την πορεία του Πολιτισμού στις Κυκλάδες – ως ευτυχές επακόλουθο/ανταμοιβή του έγκαιρου προγραμματισμού του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων “Cyclades Culture 2018”, από τις αρχές του έτους – κατάφερε να κατοχυρώσει το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έτσι, το πρόγραμμα “Cyclades Culture 2018” ενσωματώνεται στο σύνολο των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, ενώ φέρει για φέτος το ειδικό σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με το σύνθημα «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο εντάσσει αξιόλογες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που προβάλλονται σε όλη την Ευρώπη, με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συνυπάρχουν μέσω του Πολιτισμού στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.
Επίσης, οι εκδηλώσεις τελούν και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κάτι που εξασφαλίζει την προβολή των εκδηλώσεων των πολιτιστικών φορέων του Νοτίου Αιγαίου παγκοσμίως. Επιπλέον, στο πρόγραμμα έχει παραχωρηθεί η αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος – από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα – δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Αλληλεγγύη.

xrhstianna papitsi 2

«Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει»
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων Χρηστιάννα Πάπιτση, επισήμανε ότι ζητούμενο εξαρχής υπήρξε τόσο ο έγκαιρος προγραμματισμός των εκδηλώσεων και η δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος που να περιλαμβάνει όλες τις Κυκλάδες (εκ των πραγμάτων δύσκολο λόγω της πληθώρας αιτημάτων που κατατέθηκαν), όσο και η διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού, ήταν εξαρχής ζητούμενο.
«Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε, το αποτέλεσμα δικαιώνει τον κόπο όλων των συνεργατών. Πιστεύοντας σε αυτήν την αρχή, συνεχίζουμε το έργο μας επιδιώκοντας παρόμοιες συνεργασίες που θα διατηρούν τα νησιά μας στο προσκήνιο. Συνεχίζουμε με χαρά και αγάπη για τις Κυκλάδες. Το καλοκαίρι οι Κυκλάδες γίνονται ένα αρχιπέλαγος πολιτισμού» δήλωσε σχετικά η κ. Πάπιτση, κάνοντας γνωστό πως οι δράσεις και οι συνεργασίες του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

ekdiloseis 2018 1

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*